Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Povratak sebi je najvažnije životno putovanje

Kako kažu kad imaš sebe, imaš apsolutno sve. Da, u pravu su oni koji to kažu.

“Be You. Be Brave. Be a Unicorn, in this world filled with Sheep.”

 

Ova je poruka stigla baš u pravom trenutku i hvala ti, Ljubice. Već naizgled, nas dvije smo sušta suprotnost, ja vječna romantičarka i slobodoumna sanjarka, a ti, moja najdraža Drama Queen, surova realistica. No, jedno nas je spojilo. Obje smo svoje, volimo se i prihvaćamo baš takve kakve jesmo i ono najvažnije, znamo doista tko smo.

Istina, nisam dugo pisala, ne zato što nisam imala inspiracije, već zato što sam čekala ovaj pravi trenutak kada ću ponovo „budna“ sanjati. Buđenje, kako se zove i moja knjiga, koja sad već debelo kasni, no danas znam da itekako kasni s razlogom, jer iako sam se budila svih ovih posljednjih godina, tek se sada u potpunosti osjećam budnom.

Za svoj četrdeseti rođendan, prije samo nekoliko mjeseci, puhnula sam u svjećice i poželjela da 40-te budu nove 20-te. Kako kažu, želje se ostvaruju, zato ne bojte se željeti i sanjati jer se meni ta, naizgled nemoguća želja, doista ostvarila. Probudila sam se i vratila se samoj sebi. Vratila sam se onoj divljoj, nepredvidivoj i strastvenoj djevojčici, kakva sam bila u dvadesetima, koja je oduvijek pomicala granice i bila jednostavno drukčija od drugih time što je oduvijek bila svoja. Djevojčici za koju nemoguće nije postojalo, koja je metalnu „stripersku šipku“ pretvorila u sredstvo za otklanjanje srama i straha i koja je rekreaciju tisućama žena učinila zadovoljstvom.

Znate kako? Iskrenom ljubavlju, strašću i nepresušnom vjerom u sebe i njih. Sjećam se tog osjećaja i prave revolucije koju sam pokretala, a o kakvoj sam doista samo mogla sanjati.

Kako kažu kad imaš sebe, imaš apsolutno sve. Da, u pravu su oni koji to kažu. Jer iako sam oduvijek imala sebe, složit ćete se svi, kad tad i mi uđemo u neku rutinu i ne dišemo punim plućima. Prepustimo drugima neke vlastite dogovornosti, prigrlimo strah i sami sebe uvjerimo da smo dobro. Postoje i trenuci u životu kada neki drugi životni prioriteti budu važniji od nas samih koje prihvaćamo baš s ciljem da bi učili, mijenjali se i rasli. Za mene je majčinstvo bio najveći izazov u kojem sam doista željela biti ona druga Ana, ona koja je svoj život u Evinih prvih godina podredila njoj, a ne nju sebi i koliko god mi sve to skupa nije bilo nimalo lako, danas znam da sam uspjela pobijediti samu sebe i obećala si da ću u izazovima majčinstva činiti to čitav život.

Bez obzira na to što nikada nisam slušala što drugi govore, ne pratim politiku, ne gledam televiziju i na sreću ne upijam, niti sam ikada upijala ovu naizgled „surovu“ stvarnost, koju nam prisilno nameću, ipak u jednom trenutku života ispala sam iz svog „svemira“.

Nasreću, nikada u potpunosti, jer sam svo vrijeme čula onaj unutarnji glas koji mi je govorio da će sve kad tad doći na svoje, jer cijeli život znam kuda idem i koja je moja svrha.

I oni najveći, zato i jesu najveći, kad tad padnu, upadnu ili ispadnu, ali to je sasvim u redu. Upravo takva iskustva omogućuju nam svima da rastemo, da ako prihvatimo izazov, umjesto da se prepustimo strahu od problema, zaslužujemo dobiti sve ono o čemu smo sanjali i za što smo stvoreni.

Nikada, ali baš nikada nisam pratila trendove, ni one modne, ni bilo koje druge. I neki su me posljednjih godina pokušali uvjeriti da moja misija, danas kada se u svijetu doista podiže svijest, nema smisla. Nisu uspjeli, jer ja ću zauvijek ostati onaj sanjar „Unicorn“ u moru „ovčica“, jer sam jedino tako sretna i potpuna, jer sam jedino tako ja-ona ja, no matter what.

Drage moje, vrijeme je da se i vi probudite, da budete hrabre naći sebe, ili se samo vratite sebi, ako ste se putem malo izgubile. Vrijeme nam je svima da dublje zaronimo ispod ove površine na kojoj živimo nepotpune.

Nevjerojatno kako se u trenutku buđenja zamjeni tvoja okolina, s tobom ostaju samo oni autentični i budni. Iako smo često neshvaćeni, no nama jednorozima to nije ni važno, jer mi doista znamo kud idemo.

Uz onaj osjećaj kojem se prepuštam u svojim plesnim meditacijama, osjećaj imati sebe na vrhu je liste mojih prioriteta i želim ga svakoj od vas stoga, ne slušajte one koji vam savjetuju što biste trebale raditi, kako se obući, našminkati ili, ne daj Bože, izoperirati da biste bile u skladu s vremenom u kojem živimo. Ako nešto doista želite, onda to učinite baš zato što to vi želite, ali pritom ne zaboravite da onaj pravi osjećaj sigurnosti dolazi iznutra, jer ako ga nemamo, ono popravljeno „izvana“ to neće moći kompenzirati.

Ne bojte se krenuti na putovanje koje će vam pomoći da pronađete onu sebe negdje unutra, koje će vam pomoći da se vratite onoj djevojčici koja je imala samu sebe, onu koja je imala i snove koje je sanjala, ali su je putem nekako razuvjerili da ona to ne smije, ne može ili da nikada neće uspjeti. No, budite svjesne da je podizanje svijesti samo prvi korak, a da pravi proces započinje negdje dublje i trajat će godinama.

Da biste razumjele „quote“ koju sherate i s kojom inspirirate, morate je živjeti i osjetiti vi same. Neka vam to ne bude problem, neka vam bude izazov jer želite, sigurna sam više u životu, a da biste pobijedile same sebe naučite puštati kontrolu i prepuštati se životu bez straha, srcem kojim se doista najbolje vidi.

Samo hrabro, naprijed i ne osvrćite se, osim pogledati u ono vrijeme kada ste imale sebe.

In a world where you can be anything, be yourself, and the truth about it, you know just by the way it feels.

Pročitajte još

Putovanja

Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski...

Anja može sve

Budimpešta mi je godinama na bucket listi i samo sam čekala kada će se otvoriti savršena prilika za posjetiti taj kraljevski grad.

Gastronomija

Raj za gurmane, vinoljupce i pivoljupce, Požeško-slavonska županija poziva da je otkrijete!

Putovanja

U nizu adventskih događanja diljem Hrvatske upravo jedan poseban advent je u Ogulinu, zavičaju bajke

Advertisement