Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Praline u srcu parfema

Marie-Hélène Rogeon u Zagrebu predstavila svoj novi parfem.

Prva hrvatska niche parfumerija Institut Parfumeur Flores i njen direktor Ivan Lozić, nastavljaju s nizom predstavljanja prestižnih parfemskih kuća – ovoga puta ugostili su Marie-Hélène Rogeon iz poznate francuske parfemske kuće Les Parfums de Rosine.

Fascinirana svijetom mirisa, luksuznih bočica, cvjetnih etiketa i svilenih vrpci, Marie-Hélène Rogeon odlučila je 1991. godine osnovati vlastiti brand nazvavši ga Les Parfums de Rosine. Uz snažan autorski potpis, karakteristika je i ovih mirisa njihov nastanak vezan uz prošlost i tradiciju.

Interes za lijepe mirise gospođa Marie-Hélène naslijedila je od svojih predaka koji su se kroz više generacija bavili kreiranjem mirisa. Spomenimo tek Louisa Panafieua, vrsnog parfumera, koji je kreirao mirisne vodice za cara Napoleona III.

Otkrijte zaspanu ružu u vama

U Floresu su se i ovoga puta odlučili na drugačiji pristup predstavljanja mirisa. Uz tematsko pitanje, otkrijete koja ruža sniva u vama, posjetiteljima su podijeljena pitanja o nekim osobnim preferencijama pomoću kojih je Marie-Hélène Rogeon određivala koji tip ruže, odnosno koji iz linije mirisa Les Parfums de Rosine odgovara određenoj osobi.

"Apsolut ruže osnova je svih velikih mirisa", objasnila je francuska gošća Marie-Hélène Rogeon. Općenito je strast i fasciniranost gospođe Marie-Hélène prema ovom cvijetu – "toliko različito, tako posebnim, mekim i senzualnim, ponosnim i bojažljivim, osebujnom u oblicima, mirisima i bojama… beskonačne ljepote", kako će sama kreatorica reći o ružama – zaslužna za cijeli niz predivnih mirisa posvećenih kraljici nad kraljicama cvijeća.

Vrijedi spomenuti kako parfemi inspiriranih ružinim vrtovima nipošto ne mirišu jednolično, naprotiv, oni prizivaju iznenađujuće mirisne asocijacije na limun, đumbir, travu ili čokoladu.

Miris čokoladne praline

Neposredan povod dolaska poznate osobe iz svijeta francuskih parfema Marie-Hélène Rogeon, upravo je predstavljanje njenog najnovijeg mirisa, sugestivnog naziva Rose Praline.

Kako već samo ime ovog mirisa kaže, na suptilan mirise ruže ljupko se nadovezuje miris čokoladnih pralina.

U visokim notama mirisom dominiraju kardamom, talijanski bergamot i ružino ulje, nadovezujući se u srcu mirisa na geranij, čokoladni puder, apsolut ruže i kineski čaj. U donjim notama izmjenjuju se ambra, sandal, kakao i bijeli mošus.

Nježni i delikatni miris sljubljuje tako najfinije komponente koje ga posve neočekivano čine zavodljivim – naglašavaju iz poznate parfemske kuće.

Svaka bočica koja ima potpis Les Parfums de Rosine ukrašena je svileni gajtanom različite boje, a svaki od njih predstavlja jednu jedinstvenu ružu, odnosno jedan od dvadesetak različitih mirisa. Izdvojimo tek zelenu i ljetnu ružu, flamengo ružu i ružu ljubavi…

Parfem na bazi napitka

Diabolo Rose, jedan od poznatijih mirisa ove kuće kojeg karakterizira cvijet ruže i mente u bazi, inspiriran je popularnim pariškim napitkom Diabolo Menthe, odnosno sirupom od mente s limunadom.

Uz opojne mirise svježih cvjetnih buketa koji su skladno dopunjavali mirise parfemskih svijeća, ljubiteljima plemenitih esencija koji su se u predvečerju posvećenom ružama okupili u Floresu, ponuđeno je upravo ovo zanimljivo francusko piće.

Institut Parfumeur Flores Institut, spomenimo, tip je niche parfumerije koje nude rijetke mirise, a koji se kao alternativa masovnoj proizvodnji prodaju u ograničenim količinama i na malom broju prodajnih mjesta na svijetu.

Ovi mirisi pripadaju uskom krugu elitnih brendova koje kreiraju vrhunski parfimeri nezavisnih parfemskih kuća, tzv. “nosevi”, koristeći najbolje sastojke poznate svijetu mirisnih esencija.

Kreativnost i umjetnički pristup stvaranju jedinstvenoj mirisnoj kompoziciji čine bit svakog niche mirisa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Darivanje

Mirisni trag koji ostavljate za sobom može ostaviti snažan dojam, pozitivan ili negativan. Vaš mirisni potpis otkriva i kakva ste osoba

Moj dom

Ako želite da sreća uđe u vaš dom, onda ovih 5 stvari izbacite van!

Savjeti i preporuke

Poznata kao dragocjeni sastojak u svakodnevnoj rutini njege, organska ružina vodica obogaćuje NIVEA Rose Touch liniju proizvoda za njegu i čišćenje kože. Isprobajte proizvode Rose Touch...

Horoskop

Postoji  kineski, egipatski, životinjski pa zašto ne bi bio i cvjetni horoskop.

Advertisement