Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Video box 1

Pratite najveću utrku s vremenom u povijesti znanosti o razvoju prve atomske bombe

Seriju „Manhattan“ osmislio je i njezin scenarij napisao Sam Shaw („Doktori za seks“), dok režiju potpisuje Thomas Schlamme („Zapadno krilo“), dobitnik nagrade Emmy®.

S radnjom smještenom u vrijeme najveće utrke s vremenom u povijesti znanosti – misije razvoja prve atomske bombe u Los Alamosu u Novom Meksiku – „Manhattan“ prati priče briljantnih, ali i nesavršenih znanstvenika i njihovih obitelji, koji pokušavaju živjeti u svijetu u kojemu tajne i laži prožimaju sve dijelove njihovih života. Ovu povijesnu dramsku seriju produkcijske kuće Lionsgate Television premijerno prikazujemo u četvrtak, 25. veljače, u 21:45 sati ekskluzivno na programu Epic Drama.

Seriju „Manhattan“ osmislio je i njezin scenarij napisao Sam Shaw („Doktori za seks“), dok režiju potpisuje Thomas Schlamme („Zapadno krilo“), dobitnik nagrade Emmy®.

Prepuna misterija i napetih situacija, radnja serije „Manhattan“ smještena je u 1940-e godine i u grad čije je i samo postojanje tajna. Frank Winter i njihova ekipa dobili su zadaću raditi na projektu o kojemu nisu smjeli znati ništa sve dok nisu stigli onamo. Nakon dolaska u „The Hill“, izolirani grad smješten u prašini pustinje u Novom Meksiku, počinju shvaćati da nije riječ o običnom projektu. Žive u gradu s najvećom koncentracijom genija na svijetu, no kojeg ne mogu pronaći ni na jednoj karti – u gradu u kojemu su muškarci i žene rastrgani između dužnosti i moralnih vrijednosti, u kojemu supružnici kriju istinu jedni od drugih i od svojih obitelji, u kojemu vojska skriva tajne od znanstvenika koje nadzire, dok znanstvenici ne govore sve jedni drugima. „Manhattan“ prikazuje svijet prepun iznenađenja, opasnosti i obmana u kojemu su živjele prve „nuklearne“ obitelji.

Glen Babbit mentor je mladim znanstvenicima, kojima pomaže da se snađu u političkom minskom polju Los Alamosa. Charlie Isaacs, čudo od djeteta, postaje podjednako vješt i u obmanama i u matematici, dok njegova supruga Abby neočekivano preuzima ulogu vođe među suprugama. Frankova žena Liza i sama je znanstvenica – botaničarka koja je odlučila svoju karijeru gurnuti u drugi plan kako bi se preselila u pustinju sa suprugom i njihovom buntovnom 17-godišnjom kćeri Callie, no pritom počinje otkrivati zabrinjavajuće promjene u njihovoj okolini. Ambiciozni britanski znanstvenik Paul Crosley koristi svaku prigodu kako bi napredovao u hijerarhiji, čak i na štetu čovjeka koji ga je pozvao u Projekt Manhattan. Helen Prins jedna je od rijetkih znanstvenica koje rade na projektu, a predstavlja potpunu zagonetku za svoje muške kolege, među kojima su i Jim Meeks, Louis „Fritz“ Fedowitz i Sid Liao.

U brojnoj glumačkoj ekipi serije „Manhattan“ nalaze se John Benjamin Hickey (Veliko R, Dobra žena) kao Frank Winter; Olivia Williams (Rushmore, Pisac iz sjene) kao Liza Winter; Daniel Stern (Sam u kući, Sam u kući 2) kao Glen Babbit; Ashley Zukerman (Doktor Rush) kao Charlie Isaacs; Rachel Brosnahan (Kuća od karata) kao Abby Isaacs; Katja Herbers (De Storm) kao Helen Prins; Alexia Fast (Jack Reacher) kao Callie Winter; Christopher Denham (Argo, Otok Shutter) kao Jim Meeks; Harry Lloyd (Igra prijestolja) kao Paul Crosley; Michael Chernus (Veliko R, Narančasta je nova crna) kao Louis „Fritz“ Fedowitz i Eddie Shin (Muškarci u krizi) kao Sid Liao.

Više

Beauty report

Šljokičasti, zavodljiv i neodoljiv izbor iz Kozmo trgovina.

Putovanja

Top 11 - savjeti za boravak u svjetskoj metropoli.

Putovanja

Dorothy Robinson za Metro USA piše o ljepotama Velike Jabuke.

Putovanja

Zbog velikog pada dolara New York je postao je idealna shopping destinacija, prihvatljiva i hrvatskim građanima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.