Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Pravi odgovor IPhoneu

Omnia predstavlja sam vrh ponude poslovno-multimedijskih platformi.

Od kada se pojavio na tržištu, Iphone nije imao dostojnu konkurenciju. Razni proizvođači poput LG-a imali su pokušaje touchscreena, ali funkcionalnošću nikako nisu mogli konkurirati.

Samsungov model I900 Omnia prvi je model na tržištu koji ne samo da prati, nego u mnogim stvarima svom korisniku pruža bolje mogućnosti od glavnog konkurenta.

Ime ovog modela je u skladu s njegovim mogućnostima, jer Omnia na latinskom znači „sve“, a na arapskom „želja“.

Trenutno, Omnia predstavlja sam vrh ponude među poslovno-multimedijskim platformama,.koja svom korisniku omogućava stalan i brz pristup informacijama i svim potrebnim sadržajima.

Ekran

Touchscreen dijagonale 3,2 inča dominira prednjom stranom kućišta, dok je ostatak izrađen od finog brušenog metala. Samsung je patentirao TouchWiz korisničko sučelje koje olakšava unošenje podataka u telefon, a korisnik ima na raspolaganju široku paletu mogućnosti personalizacije izgleda i rasporeda menija ovisno o svojim potrebama.

Osim dodirom, menijem se možete kretati pomoću stylusa (olovke), koja dolazi zajedno u paketu ili pomoću navigacijskog gumba ispod ekrana, koji možete podesiti kao 4-smjernu navigacijsku tipku ili kao miš.

Povezivanje

Za povezivanje Omnia nudi sve što je potrebno za neprekidnu Internet vezu i komunikaciju s drugim uređajima poput HSDPA, EDGE-a, 3G-a ili WLAN-a. Za prijenos podataka koriste se posljednje verzije USB-a i Bluetooth-a.

Upravo ovdje je velika prednost naspram IPhonea, jer uređaj nije limitiran obaveznom upotrebom određenog softwarea.

Windows operativni sustav

Za ponajbolji model u svojoj ponudi, Samsung je odabrao Windows operativni sustav, čime je zbog rasprostranjenosti Windowsa u Europi u velikoj prednost pred IPhoneom. Radi se o OS koji će puno lakše leći korisnicima, jer većina njih na poslu ili kod kuće koristi taj OS.

Preko Omnie, možete čitati ili dorađivati Office dokumente poput PDF-a, Powerpointa, Worda ili Excela, slati i primati e- poštu preko Outlooka, te sinkronizirati dokumenata na mobitelu s onima na računalu.

Multimedija

Ako ljubitelji Appleovih proizvoda nisu spremni „priznati“ do sada navedene argumente, onda je multimedija područje gdje nemaju izbora nego priznati poraz. Omnia dolazi zajedno s nekoliko video i audio playera koji mogu reproducirati sve najpopularnije formate. Ovdje je i FM radio s RDS-om, kao i TV-izlaz preko kojeg se sadržaji s telefona mogu reproducirati na televizoru.

Naspram 2 megapikselne kamere na IPhoneu, Omnia nudi digitalnu kameru od 5 megapiksela s autofokusom, bljeskalicom, stabilizatorom slike, opcijama detekcije lica i smijeha, kao i mogućnost snimanja video isječaka, za mobitel odlične kvalitete.

Dok je IPhone limitiran veličinom memorije za spremanje sadržaja, Omnia ima mogućnost nadogradnje početnih 8 ili16 GB preko Micro SD kartice čak dvostruko. Nikako ne smijemo zaboraviti GPS, koji je ugrađen u sam uređaj.

Pravo na izbor

Za razliku od ucjenjivačke ponude IPhonea na tržištu, koji bez pretplate košta 7000 kuna (da, dobro ste pročitali), Omnia se može nabaviti po cijeni od oko 4500 kuna bez ikakve obveze prema mobilnom operateru.

Ono što IPhone čini jačim je velika medijska i marketinška kampanja, ali preuzimanju prvog mjesta po broju prodanih primjeraka Samsung ni ne teži. Oni su ovim modelom samo ponudili mogućnost izbora za one koji su svjesni nedostataka suparnika.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Kada je riječ o putovanju, žene 21. stoljeća odbacuju pravila i odlučuju se na samostalno putovanje, što potvrđuje i 4.6 milijuna #solotravel postova na...

Moj dom

Samsung je u posebno izrađenoj Samsung Cookhouse kuhinji predstavio inovativne ugradbene uređaje nove generacije.

Video box 1

Pogled iza kulisa modnog snimanja za kolekciju, koja je nedavno predstavljena na 23. izdanju BIPA FASHION.HR-a, zahvaljujući novim tehnologijama donosi nezaboravno iskustvo i uvid...

Video box 2

Uoči Olimpijskih igara Rio 2016, Samsung, globalni partner olimpijskih igara na području opreme za bežične komunikacije, premijerno je predstavio reklamni spot „Himna“.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.