Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Prebrzima bukvica umjesto kazne

Oshawa, grad u južnoj Kanadi, regrutirala je učenice u prometnu policiju.

Ako vas u kanadskom gradu Oshawi uhvate u prebrzoj vožnji, mogli biste zaraditi najljepšu kaznu na svijetu – javnu bukvicu o posljedicama toga prekršaja očitale bi vam učenice katoličke škole u kratkim suknjicama.

Samo jedan odbio

Ta jedinstvena kazna posljedica je neobična projekta gradskih otaca pokrenutoga prošle godine kojim pokušavaju smanjiti jurnjavu brojnih motociklista, a od ukupno šezdeset trojice zaustavljenih jahača oktanskih konja, samo je jedan, začudo, pristao zamijeniti predavanje o štetnosti takve vožnje novčanom kaznom. Iznenađeni?

Stoga mu je mlada, 16-godišnja Felicia Petric, možda naše gore list, pred svima glasno pročitala sastavak u kojem između ostalog piše: "Znaš li da me ubila tvoja prebrza vožnja? A imala sam toliko planova za budućnost…"

Policajac Chris Heffernan to je prokomentirao riječima: "Naši nam učenici omogućuju da drugim medijem poručimo prebrzim vozačima kako su nepoželjni na našim mirnim ulicama."

Obećanje ludom radovanje?

Mnogi su motociklisti projekt nazvali "prokleto dobrom idejom", a svi su javno sramoćenje podnijeli mirni kao bubice, obećavši čak da će ubuduće voziti sporije.

No to nije sve. Svi vozači odnedavno umjesto plaćanja kazne imaju mogućnost i razgovarati s djetetom koje je preživjelo nesreću te mu skrušeno obećati da više neće kršiti prometne propise. Naravno, to se odnosi na blaža prekoračenja, a prvi rezultati ohrabruju.

I onda kažu – policija trenira strogoću…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Toyota Corolla Cross je SUV izvedba najprodavanijeg modela automobila svih vremena, a taj novi član Corolla obitelji ima sve što je potrebno vašoj.

Fashion report

U vrijeme kada se svijet oko nas mijena nevjerojatnom brzinom, moda slijedi isti korak.

Dobar posao

Važno naučiti što učinkovitije upravljati vlastitim vremenom i posvetiti više vremena stvarima koje nam život znače, poput obitelji, prijatelja, bavljenja hobijima i aktivnostima koje...

Duh i tijelo

Jer u ljudskoj prirodi je da smo u pokretu... Ipak smo mi energetska bića.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.