Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Predivni božićni cupcakesi kao ukras svakog stola

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Cupcake je kolačić koji se priprema u malom papirnatom kalupu. Iako je njegovo podrijetlo nepoznato, recepti za pripremanje pojavili su se još pod kraj 12. stoljeća. Ovi mali slatki kolačići se ukrašavaju kremom i raznim dekoracijama što ih razlikuje od muffina.

Kolačić cupcake se spominje 1796. u kuharici Amelie Simms, a sam termin cupcake prvi put je korišten 1828. u kuharici Elize Leslie. Posljednjih godina cupcake je postao apsolutni hit među slasticama, a mnoge slastičarnice u svijetu specijalizirane su samo za pečenje ovih kolačića. Martha Stewart objavila je kuharicu s receptima posvećenima ovoj neodoljivoj slastici.

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Pinterest_ Cocina con Gracia

Osnovni sastojci koji se koriste za pripremu su maslac, šećer, jaja i brašno. S obzirom da je cupcake malen, peče se mnogo brže nego većina kolača i torti. A varijante za njihovo ukrašavanje su bezbrojne. Možete ih preliti čokoladom, šlagom ili posipati raznobojnim mrvicama.

Na internetu možete pronaći bezbroj blogova i recepata za ove slatke šarene poslastice. A ideja za ukrašavanje u stilu božićnih blagdana ima napretek.

Zabavno ih je peći i ukrašavati s djecom, a oduševit će svakog gosta. Ovog Božića pustite mašti na volju i iznenadite ukućane i goste kreativnim i originalnim slasticama.

Možete napraviti različite motive i likove poput Djeda Božićnjaka, sobova, patuljaka, Grincha, snjegovića, božićnog drvca, poklona. Šarenije će ispasti efektnije, a stvorit ćete prava mala umjetnička djela.

Božićno drvce cupcake

Mi vam donosimo recept za blagdanski cupcake koji izgleda poput božićnog drvca.

Sastojci – za 12 cupcakesa

  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica mlijeka

Za glazuru:

  • 200 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica mlijeka
  • zelena boja za kolače

Za ukrašavanje:

  • dekoracija za kolače (mrvice, perle, zvjezdice)
Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170C.Pjenasto izmiksajte maslac s šećerom dok smjesa ne postane svijetla, bjelkasta i lagana. Po stepeno u smjesu dodajte tučena jaja i brašno, pazeći da ne nastanu grudice. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko.

12 papirnatih kalupa posložite u limenu posudu za muffine i raspodijelite smjesu.

Pecite 15 do 20 minuta, nakon čega ih izvadite iz pećnice i ohladite.

Glazura:

U posudi istucite maslac dok ne postane mekan, nakon čega dodajte šećer u prahu, neprestano miješajući smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko, dok smjesa za glazuru ne postane lagana i kremasta.

U glazuru dodajte zelenu boju za kolače i miješajte dok glazura ne poprimi jednoličnu boju.

Kad su kolačići potpuno ohlađeni, ukrasite ih glazurom na način da ju nanosite izvana prema centru formirajući božićno drvce. Ukrasite ga s mrvicama u obliku srebrnih kuglica i zvjezdica i pustite da odstoji barem 30 minuta, kako bi se glazura ohladila.

Written By

Ne propustite

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Ona će vašem desertu dati svježinu, ali i elegantni izgled na kojem će vam svi zavidjeti.

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.