Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Predstavljena “Tajna Krapinske špilje”

Dječja slikovnica zanimljiv je i edukativan vodič kroz Muzej krapinskih neandertalaca.

U Muzeju krapinskih neandertalca u Krapini predstavljena je slikovnica Tajna krapinske špilje, djelo autorskog dvojca akademske slikarice Ane Barbić-Katičić i spisateljice Rosie Kugli. Dječja slikovnica zanimljiv je i edukativan vodič kroz Muzej krapinskih neandertalaca – paleontološke meke – najsuvremenijeg i najmodernijeg muzeja ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

Slikovnica prati priču od početaka početka, zagonetki Velikog praska do nastanka naše Zemlje i prapovijesnog svijeta, s posebnim naglaskom na kamenodobne stanovnike koji su prije 125.000 godina obitavali u ovim krajevima.Autori projekta i realizacije Muzeja, arhitekt Željko Kovačić i paleontolog Jakov Radovčić, podržali su ideju, da se djeci na taj način dočara prošlost, jer upravo iz spoznaja o davnim vremenima, prvim oblicima života i prvim ljudima, naši mladi stječu znanja koja su im potrebna da shvate svijet oko sebe.

Slikovnica je koncipirana na način da djeca posluži kao literarna platforma – podsjetnik na sve što su u Muzeju vidjeli i doživjeli, uz bogate ilustracije Ane Barbić-Katičić čiji veliki murali evolucije krase Muzejski postav.Tajna krapinske špilje bit će podjednako zanimljiva kako djeci, tako i odraslim posjetiteljima. Prevest će se i na nekoliko svjetskih jezika, što će pridonijeti turističkom, kulturnom ali i edukativnom razvoju brojnih posjetitelja. Potrebno je naglasiti da je od otvorenja do danas, Muzej posjetilo čak 350.000 posjetitelja, što je svojevrstan rekord posjećenosti, u čemu svakako prednjače djeca.

Na promociji je izveden kratki igrokaz s glumcem Đ. Kukuljicom, koji se uživio u lik Dragutina Gorjanovića Krambergera i djecu proveo kroz vrijeme pričajući o svom epohalnom otkriću, kao i o krapinskom pračovjeku, njegovim ritualima, običajima i teškoćama s kojima se svakodnevno susretao. Nakon igrokaza upriličena je i nagradna igra, a djeca su prštala od znanja. Nagrada je bila u obliku slikovnice!Bubnjanje gongova koji su oponašali zvukove planeta Sunca i Zemlje u izvedbi Peter Hess akademije u Zagrebu, u akustičnom Muzejskom predvorju dodatno je pojačao dojam o priči iz davnine. Večer u ozračju moderne špilje i malih krapinskih neandertalaca, završila je tortom i obilaskom Muzeja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Profil je u travnju i na samom početku svibnja objavio prozne, publicističke i dječje naslove koji će vas oduševiti.

Savjeti i preporuke

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica.

She Book Club

Zagrebačko kultno mjesto Velvet, u koje možete doći predahnuti od užurbane svakodnevnice, okupio je brojne prijatelje i posjetitelje na promociji knjige „Djevojčica i čarobna...

She Book Club

Andersen često piše o malom, skromnom, ali lijepom cvijeću koje raste pored puta, a koje je kontrastno oholu vrtnom cvijeću, s tipičnim ljudskim osobinama...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.