Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Prehranom očistite lice od akni

Jedite orahe, ribu i mahunarke…

Akne su kronična upalna bolest koja ovisi o genetici, prehrani, stresu i hormonalnom poremećaju. Većinom započinje u pubertetu, a zna trajati i do 40-tih godina. Način života, a posebice prehrana uvelike utječe na izgled kože i pojavu akni. Ako želite u tri mjeseca imati lijepu kožu evo što trebate jesti.

Konzumirajte hranu s više proteina i omega-3 masnim kiselinama. Neka se vaš meni sastoji od ribe, oraha, voća, žitarica i mahunarki.

"Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama pospješuje kontrolu upalnih procesa u cijelom tijelu, uključujući i upalne akne", kaže Dr. Nicholas Perricone s Michigan State University’s College of Human Medicine.

Mnogi liječnici godinama su tvrdili kako prehrana nema utjecaj na pojavu akni, međutim nova istraživanja ukazala su na direktnu vezu. Primjerice, nakon 12 tjedana grupa muškaraca koja je jela više proteina i manje rafiniranih ugljikohidrata imala je 50% manje akni nego ranije.

Slobodno možete uživati u srdelama, skušama, lososu, orasima i lanenim sjemenkama, a izbjegavajte bijelo brašno i kruh te kukuruzne pahuljice.

Pokušajte s ovim režimom prehrane, mogli biste se ugodno iznenaditi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

NIVEA MagicBAR prva je certificirana linija prirodne kozmetike koja zadovoljava sve stroge smjernice standarda Ecocert® Cosmos Natural!

Savjeti i preporuke

Iskorjenjivanju akni ne pomažu mnogobrojni mitovi koji se prenose s koljena na koljeno!

Trendovi

Doskočite bilo kojem kožnom problemu uz inovativne L'ADRIA čistače, koji osim dubinskog čišćenja kože, nude i dodatnu hidraciju, održavaju kožnu barijeru i smanjuju pojavu...

Zanimljivosti

Kod liječenja akni važno je usmjeriti se na glavne uzroke njihovog nastanka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.