Preminula Dolores Lambaša

Nešto iza 14 sati hrvatska glumica Dolores Lambaša podlegla je ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6 i 30 na autocesti A3 kod Sredanaca u smjeru Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, glumica je imala unutrašnje krvarenje abdomena, ozljede glave i kralježnice, a u nesreći su lakše ozlijeđeni glumac Stojan Matavulj, koji je vozio automobil, kao i vozač drugog automobila.

Prema policijskim informacijama, do nesreće je došlo kada je automobil u kojem se nalazilo dvoje glumaca udario u stražnji kraj automobila koji je na autocesti vozio ispred njih, zbog nepridržavanja dovoljnog razmaka. Terenac se zatim okrenuo na krov pri čemu je iz vozila ispala Dolores i to kroz stražnji dio auta. 42-godišnji vozač drugoga automobila tek je lakše ozlijeđen.

dolores lambasa2Pedesetak minuta kasnije Dolores je primljena u bolnicu na Odjel reanimacije bolnice u Slavonskom Brodu gdje su je odmah reanimirali i operirali.

Kako navodi slavonskobrodska policija protiv Matavulja prometni policajci podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Dvoje glumaca navodno su se vraćali iz Beograda s predstave, a Dolores je u trenutku nesreće spavala dok je njezino suvozačko sjedalo bilo polegnuto.

Na malim ekranima lijepu su Dolores gledatelji već mogli vidjeti u glavnim ulogama, u serijama ‘Dobre namjere’ i ‘Zakon ljubavi’, dok je na kazališnim daskama zapamćena u predstavi Zagrebačkog HNK, ‘Dom Bernarde Albe’, u režiji Božidara Violića gdje je glumila glavnu ulogu Adele.

lambasa dobre namjereFilm kojim se najviše ponosila je ‘Vjerujem u anđele’, a nagrađen je sa sedam nagrada publike diljem svijeta.