Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Premršavi modeli su OUT

Izraelski zakon zabranio reklame s pothranjenim modelima.

Novi zakon u Izraelu zabranio je prikazivanje reklama u kojima se nalaze premršavi modeli. U borbi protiv poremećaja u prehrani, ovaj zakon također zabranjuje i digitalno prepravljanje fotografija kako bi muškarci i žene izgledali mršavije. Oni koji podržavaju zakon nadaju se da će tako potaknuti zdraviji stil života modela, ali i upozoriti javnost na digitalne varke kojima se već vitki ljudi na fotografijama prikazuju još vitkijima.

U Izraelu oko 2% djevojaka između 14 i 18 godina pati od ozbiljnih poremećaja u prehrani, a ta stopa slična je u ostalim razvijenim zemljama. Novi izraelski zakon nalaže da manekenka priloži liječničke nalaze i povijest bolesti kako bi dokazala da je zdrava. Indeks tjelesne mase niži od 18,5 ukazuje na pothranjenost, a izraelski top model Adi Neumann s indeksom tjelesne mase 18,3 prema novom je zakonu premršava.Kritičari zakona tvrde da bi se trebala obratiti pozornost na zdravlje djevojaka, a ne samo na njihovu težinu. Iako mnoge manekenke tvrde da su prirodno mršave, samo 5% žena ima prirodan indeks tjelesne mase ispod 18,5. Bolesti poremećaja u prehrani poput anoreksije i bulimije česte su u modnom svijetu. U posljednjih nekoliko godina manekenke iz Brazila, Urugvaja i Francuske umrle su zbog komplikacija povezanih s poremećajem u prehrani.Madridski i milanski Tjedni mode već su zabranili rad modela koje imaju prenizak indeks tjelesne mase. Osim premršavih modela, i holivudski crveni tepih već godinama nalaže izgled kostura kao ideal savršenstva. Poznate glumice s godinama su sve mršavije, a djevojke koje u njima vide uzor, od djetinjstva su opsjednute kilogramima i mršavljenjem.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Modni artikli iz novih kolekcija čekaju da ih otkrijete iz udobnosti svoga doma po promotivnim cijenama.

Fashion report

Modna priča sestara Martine Čičko Karapetrić i Morane Tomašević započela je prije gotovo dvadeset godina upravo u Zagrebu.

Fashion report

Njegujući poznatu estetiku, ova kolekcija je odličan primjer kako se mogu spojiti različite vrste tkanina, dezena, boja i idealnih formi za romantičarke u duši...

Trendovi

FREYWILLE kolekciju Hommage à Sophie Taeuber-Arp možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE  buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu,  Preradovićeva...

Advertisement