Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Prenatalni test uklanja sve trudničke brige

Rani i precizan test za Downov sindrom i druge trisomije

Trudnoća je poseban period u životu svake žene. Činjenica da ćete postati majkom čini vas sretnima, ali istovremeno i zabrinutima – hoće li s mojim djetetom sve biti u redu? Koja je vjerojatnost da ima neke od kromosomskih bolesti?

Odgovore na pitanja može vam dati Prenatalni test Harmony™ – jednostavan krvni test pomoću kojeg već s 10 tjedana trudnoće možete s 99 posto sigurnošću otkriti vjerojatnost da li vaše dijete ima Down, Edwards ili Patau sindrom. Harmony test također otkriva spol djeteta i nepravilnosti broja spolnih kromosoma, a pogodan je za jednoplodne i blizanačke trudnoće, nastale prirodno ili uz neku od metoda umjetne oplodnje.

Postupak testiranja je jednostavan – izvadite krv kod vašeg ginekologa, u laboratoriju ili kod kuće, a rezultati analize stižu vam mailom za 8-10 dana.

trudnica tekstOvaj test je trenutno najpouzdaniji test koji ne nosi rizik od pobačaja. Što se točnosti tiče – korak je do invazivnih pretraga poput amniocenteze odnosno biopsije korionskih resica koje međutim nose rizik od pobačaja veći od 1:300.

Harmony test obavlja se u više u 90 zemalja svijeta i trenutno je najpopularniji takav test u svijetu. Na hrvatsko ga je tržište plasirala tvrtka Medicorus d.o.o. u suradnji s tvrtkom Ariosa Diagnostics®, laboratorijem iz SAD‐a.

U Fetal Medicine Centru u Londonu koristi ga i jedan od najpoznatijih perinatologa današnjice profesor Kypros Nicolaides. Profesor Nicolaides je otkrio tzv. nuhalni nabor odnosno kombinirani test – dosadašnji zlatni standard među neinvazivnim pretragama za otkrivanje Down sindroma.

Za detaljne informacije te narudžbe Prenatalnog testa Harmony™, obratite se svom ginekologu ili nama putem e‐maila [email protected] ili nas nazovite na besplatni broj telefona 0800 55 88.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Savjeti stručnjaka

Kakao, poznat i kao "hrana bogova", stoljećima je cijenjen zbog svojih bogatih okusa i blagotvornih svojstava.

Budi fit

Pronašli smo rješenje koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate sjajno nevjerojatno brzo - Juicefast Detox.

Savjeti i preporuke

Održavanje optimalne hidracije ključno je za zdravu kožu. Bez prave količine vode, koža se isušuje i manje je učinkovita kao zaštitna barijera.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.