Prepustite se fadu uz Marizu

Nakon četiri godine, jedna od najpopularnijih pjevačica fado glazbe egzotična izgleda i zavidnog šarma – Mariza, ponovno će se predstaviti publici i to u srijedu, 3. studenoga u dvorani Veliki Kornati zagrebačkog Hypo Centra.

Mariza je njezino umjetničko ime, a rođena je kao Marisa Nunes dos Reis. Otac Portugalac, snažno ju je poticao na usvajanje fada, smatrajući da će se sudjelovanjem u tradicionalnoj glazbi više približiti portugalskoj zajednici. Nakon sedam godina rada, Mariza je postala jedna od velikih međunarodnih pjevačica u tradiciji Amalie Rodrigues, Edith Piaf, Elis Regine, Elle Fitzgerald ili Judy Garland. Portugal će je stoga morati dijeliti s ostatkom svijeta.

2001. godine album "Fado em Mim", prodan je u zapanjujućih 100.000 primjeraka. Jedan od njezinih najvećih hitova je "Transparente", čime odaje počast svojoj baki, koja je bila afričkog porijekla. Drugi album "Fado Cuvo", smatra se pokretačem New Fada, a njezina interpretacija fado standarda donijela joj je međunarodno priznanje.

Marizin treći album, "Transparente", snimljen u Brazilu, objavljen je 2005. Glazbeni producent ovog albuma bio je veliki glazbenik Jaques Morelenbaum, brazilski čelist, zagrebačkoj publici poznat s koncerta “Tribute to Jobim”, održanog u Tvornici 2004. godine, kada je zajedno sa svojom suprugom, pjevačicom Bossa NovePaolom Morelenbaum, oduševio publiku u Tvornici maestralnim izvedbama najpoznatijih Jobimovih uspješnica Bossa Nove.

Mariza je snimila duet sa Stingom za Svjetski dan mira na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Mnogi obožavatelji će se složiti u jednom: Kada Mariza pjeva, vrijeme stane… svaka riječ koju pjeva sluša se s intenzivnom koncentracijom, a svaku notu pogađa besprijekorno.

Koncert u Hypo Centru počinje u 20 i 30 sati. Cijene ulaznica su: 250 kuna za zelenu zonu, 270 kuna za plavu zonu i 290 kuna za crvenu zonu. Važno je napomenuti da je sjedeći koncert te da je broj ulaznica ograničen.

Povoljnije parkiranje za posjetitelje koncerta

Svi koji na koncert dolaze automobilom pri ulazu u podzemnu garažu trebaju pokazati ulaznicu za koncert te će od dežurnog osoblja parkirališta dobiti parkirnu karticu s kojom će na izlazu platiti sniženu cijenu od dvije kn po satu.

Prepustite se fadu i uživajte!

OSVOJI ULAZNICE

Tvornica Kulture i She.hr vode dvoje čitatelja na koncert dive fado glazbe egzotična izgleda i zavidnog šarma – Marize, 03. studenog u Hypo centru.
Poklanjamo 2×1 ulaznicu.

Ako želite sudjelovati i osvojiti ulaznicu, pošaljite nam mail na [email protected] s naslovom poruke MARIZA, te navedite točan odgovor na nagradno pitanje, svoje ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela i ulaznica možda postane vaš!

Koje je pravo ime pjevačice Marize?

Vaše prijave primamo do 2. studenog, kada ćemo objaviti i dobitnike!
Vaš She.hr


Dragi naši,
dobitnici ulaznica za koncert Marize su Davor Dimić Rakar i Hrvoje Rančarić.
Čestitamo! Informaciju o preuzimanju primiti će na mail.
Vaš She.hr