Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Prepustite se romskim ritmovima

Poklanjamo karte za koncert  Esme Redžepove u Tvornici.

Kraljica romske glazbe, Esma Redžepova još jednom će zagrebačkoj publici priuštiti užitak južnog melosa. Nastupa u Tvornici kulture 26. ožujka.

Esma iza sebe ima svjetsku reputaciju nastalu tijekom 50 godina glazbene karijere. Za nju kažu da je sinonim za romsku glazbu. Održala je više od osam tisuća koncerata, pjeva na petnaestak jezika, izdala je više 60 albuma, a glas joj opisuju kao "dar Božji".

Gostovala je turnejama u svim europskim zemljama, a u Aziji proputovala od Rusije i Irana, preko Indije do Japana.

Album “Esma The Queen of the Gypsies”, koji je prije pet godina objavila nizozemska kuća World Connection, samo je bio kruna njezina cjelokupnog rada i označio je konačno i njezin ulazak u vrh svjetske etno glazbe. Od tada se njezin CD može kupiti u svim prodavaonicama nosača zvuka od Londona i Pariza do New Yorka i Tokyja uz imena poput Cesarije Evore i Omare Portuondo do Amalije Rodriguez.

Sve njezine uspjehe teško je nabrojiti. Još 1968. trima koncertima u pariškoj Olympiji najavila je da su njezini nastupi posebna atrakcija uz virtuozne glazbenike koje je redom odgojio njezin, danas pokojni suprug Stevo Teodosievski. Trideset godina poslije u Frankfurtu je proglašena europskom glazbenom primadonom, a nakon dvije tisuće dobrotvornih koncerata i 47 posvojene djece, za sva svoja djela je prije dvije godine imenovana UNHCR-ovom ambasadoricom i dobila je diplomatsku putovnicu UN-a. Za 26 dobrovoljnih davanja krvi od Crvenog je križa dobila zlatnu medalju, a u Makedoniji je danas i jedan od troje predsjednika Lions Cluba. UNESCO-va je veleposlanica, usvojila je 47 napuštene djece, te je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir.

Cijena za vrhunski glazbeni užitak je u pretprodaji 90, a na dan koncerta 110 kuna. Karte se mogu kupiti u Tvornici, Profil Megastoreu i na adresi www.eventim.hr.

 


REGISTRIRAJ SE I UŽIVAJ NA KONCERTU!


She.hr i Tvornica Kulture vode vas na koncert kraljice romske glazbe Esme Redžepove, u Tvornici kulture 26. ožujka. Poklanjamo Vam 2×2 ulaznice.

Kako biste osvojili ulaznicu za koncert, potrebno je na mail [email protected] poslati mail s naslovom ESMA,
te upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 25. ožujka 2010., nakon čega ćemo objaviti sretne dobitnike.

Sretno! 🙂
Vaš She.hr

Drage naše,
na koncertu kraljice romske glazbe uživati će: Lana Hristov i Mirjana Stevanović-Mici. Čestitamo! Uživajte!
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Zagreb se zaželio glazbe i vesele atmosfere, a želju će ispuniti uvijek dobro raspoložena i publici draga Danijela Martinović.

She Book Club

Jesen je tradicionalno doba godine u kojem izlazi veliki broj novih knjiga, a mi vam s veliki zadovoljstvom skrećemo pozornost na dio Profilovih noviteta,...

Događanja

UNICEF priprema dostavu ključnih potrepština i zaštitne opreme na zahvaćena područja te osiguravanje psihosocijalne pomoći za djecu i roditelje, podršku vrtićima, školama i zdravstvenim ustanovama...

Anja može sve

Znate li kako smo mi započele našu priču?

Advertisement