Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Prestanite se uspoređivati s drugima u 3 koraka

Korisni savjeti.

Susjed ima bolji auto od vas, osjećate se nesretnim sve dok ne skupite dovoljno novaca i kupite bolji. Prvi dan ste sretni, no već sljedeći dan treći susjed kupi još bolji auto. Je li vam je poznat ovaj način razmišljanja?

Situacija je samo primjer za način razmišljanja toliko raširen u zapadnoj civilizaciji, postavljenoj na temeljima materijalizma i uzročnik ogromne količine frustracija i osjećaja nesreće i neispunjenosti u životu.

No, kako se osoba može osloboditi? Ponudit ćemo vam par ideja u nastavku.

1. Prestanite s prosuđivanjem drugih

Način na koji gledate i razmišljate o drugima ima jako velik utjecaj na to kako gledate i prosuđujete o samom sebi. Sigurno ste primijetili da je manjak samopouzdanja glavni temelj cinizma kod ljudi. Prihvaćajte druge kakvima jesu i koncentrirajte se na pozitivne stvari, kako na drugima, tako i na sebi.

Nikad ne idealizirajte osobe. Tako ćete zapasti u naviku da ćete neke ljude gledati kao na nešto što vi nikad ne možete postići, a istovremeno ćete upasti u zamku kritiziranja onih koji vam se za to čine pogodnim. Otvorenost i prihvaćanje se u dugom roku puno više isplati u odnosima s drugima nego kritika i prosuđivanje.

2. Kompariranje s drugima je igra u kojoj je nemoguće pobijediti

Zapamtite, i kada sagradite najveću kuću u susjedstvu nikad ne znate kada će se u igri pojaviti novi igrač i sagraditi još veću. Shvatite da je samo prihvaćanje sudjelovanja u toj igri natjecanja uzrok vaše nesreće.

3. Uspoređujte se sami sa sobom

Steknite naviku postavljanja ciljeva. Zatim pogledajte gdje ste u odnosu na te ciljeve danas u usporedbi na to gdje ste bili prije godinu dana. Razmislite koliko ste na tom putu narasli kao osoba, koliko ste dobrih djela napravili i prepreka savladali. To je osjećaj koji donosi sreću i temelj je dugoročnog zadovoljstva i ispunjenosti u životu. Bez obzira što i nakon tih godinu dana postoji negdje netko tko je možda još bolji u tome.

Za kraj zapamtite, bit je u procesu rasta i osobnog razvoja. Buddha je bio rekao: Ne postoji put do sreće, sreća je put.

Profitiraj.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Ovlažiti prostorije je jednostavno. Dovoljno je iskoristiti ono što se u svakom domu nalazi na dohvat ruke.

Dobar posao

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Dobar posao

Zabušavanje, inertnost, izbjegavanje odgovornosti... Kada je dosta?

Dobar posao

Donosimo neke navike zbog kojih na vašem radnom mjestu možete djelovati neprofesionalno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.