Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Priča o Luki i vuku

Luka Nižetić novo je tijelo kampanje ”Za Hrvatsku bez krzna”.

Kampanja udruge Prijatelji životinja ima za cilj spriječiti ubijanje životinja za potrebe modne industrije, a u zajedničkoj akciji uz udrugu sudjeluje i Cro a Porter na čelu sa Viktorom Dragom te poznati splitski pjevač.

– Ljubitelj sam životinja od malih nogu i bilo kakvo maltretiranje u meni izaziva gađenje. Bio sam presretan kad me udruga Prijatelja životinja pozvala jer imam šansu ukazati na užasne načine kako se životinje muče da bi se došlo do modnog predmeta. Smatram da je to vrlo primitivno ponašanje, za She.hr rekao je Luka Nižetić.

Ljubav potvrđena tetovažom

Nakon Fani Stipković razodjenuo se i Luka pred fotoaparatom Duška Vlaovića, a društvo mu pravi prekrasni pas husky. Luka nije pokazao koliko i Fani, ali kako sam kaže, poanta je u tome da se vidi ljudska koža i na taj način svrati pažnja na životinjsko krzno.

– Kao dijete sam obožavao vukove, čitao i proučavao o njima, pa sam se i za potrebe ove kampanje htio slikati s jednim. Nažalost to nije moguće pa smo pronašli nasličnije biće, a to je husky. Dobro je ispalo jer imam tetovažu vuka na desnom ramenu koja se savršeno uklopila u ovu fotografiju, objasnio je Luka.

Plakati uz slogan ”Reci ne krznu sad i zauvijek” kao kombinacija naziva kampanje i Lukinog zadnjeg singla.

Moderno – bez mučenja životinja

Jumbo plakati bi već danas trebali osvanuti u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Dubrovniku, Labinu, Puli, Đakovu, Šibeniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Velikoj Gorici i na taj način gotovo sve veće gradove ”pokriti” informacijom ugodnoj oku za plemeniti cilj.

Ovom kampanjom se najviše želi ukazati na okrutne načine ubijanja životinja radi dobivanja krzna. Filmovi o grozomornim životinjskim smrtima će biti prikazani sljedeći utorak u Gjuri 2, gdje bi se trebalo okupiti i određeni broj domaćih ”zvijezda” i na taj način odviknuti ih od nošenja životinja u modne svrhe.

Iako je čovjek u povijesti imao primarnu potrebu za životinjskim krznom kao odijevnim predmetom, danas postoje kvalitetni i ekološki prihvatljivi materijali koji griju bolje od krzna, a pogotovo od onog zaštićenih životinjskih vrsta koje su pred izumiranjem.

Već 28. veljače u Zagrebu će se održati i veliki prosvjed na koji su pozvani svi građani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Hrvatice posebno vole haljine koje prate svjetske modne trendove poput maxi haljina, točkastog uzorka ili haljina u svijetlo plavoj i maslinasto zelenoj boji.

Zanimljivosti

Novom suradnjom nastala je svestrana kolekcija naočala “STING X SUPERGA” koja naglašava kultni Superga stil te energičan i originalan stil ST!NG-a.

Fashion report

Za vrijeme hladnih dana važno je da odjeća i obuća koju nosimo bude udobna i topla, ali ništa manje važan nije ni estetski dio...

Drama Queen

Danas svog najdražeg Ruskog Princa mogu jedino zvati - Štetočina.

Advertisement