Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Prijateljstvo je Luksuz

Savršen spoj suvremenog plesa i slikarstva

Prijateljice i umjetnice Martina Tomić, suvremena plesačica, i Lena Kramarić, slikarica, odlučile su svoje cjeloživotno prijateljstvo i povezanost, čak i uslijed fizičke odvojenosti, prikazati svaka svojom umjetnošću. Zajednički projekt o kojem su maštale godinama nazvale su Luksuz.

Luksuz je likovno plesni projekt osmišljen kao jedinstveni spoj suvremenog plesa i slikarstva. Autorice imaju uloge izvođačice i izlagačice koje komuniciraju svoj stvaralački proces. On uključuje plesni materijal i izložbu slika nastalih jedno po drugom ili jedno zbog drugog te tijelo kao objekt koje je pokretno i odgovara nepokretnoj slici subjektu i obrnuto.

martina i lena 3Preseljenje Lene iz Zagreba u Dubrovnik jedan je od motiva za projekt koji bi trebao još više učvrstiti njihovu vezu. Stoga su Luksuz zamislile kao vizualni diskurs koji propituje prijateljstvo, trenutnu fizičku udaljenost i povezanost usprkos toj udaljenosti. Na koji način medij komunikacije ne postaje samo sredstvo održavanja odnosa već kako stvara novi oblik jezika koji nastaje iskonski iznutra, a ne izvana.

martina i lena 2Mlade su umjetnice svojim su performansom/izložbom dubrovačku publiku već oduševile prošli vikend u Art radionici Lazareti, a zagrebačka publika će u njihovom projektu moći uživati u nedjelju, 27. listopada u 18h i 20h u Academiji Moderna, Šenoina 11.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Ideja projekta sastoji se u inspiraciji modernom i suvremenom umjetnošću te će svaka od kolekcija biti zaokružena različitom umjetničkom pričom.

Kultura

Vodimo vas na plesne predstave

Kultura

Ples ruši granice svakodnevnih stereotipa

City Life

Nova plesna predstava koreografkinje i glumca

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.