Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Prije nego stigne beba

Krevetić i kolica nisu dovoljni oprema za novorođenče. Još puno sitnica treba pripremiti.

Osim krevetića i kolica, što je potpuno razumljivo cijeli je stvari koje uistinu trebate imati prije nego što vaša beba dođe na svijet.

1. Pri kupnji kolica vodite brigu o lakoći njihovog sklapanja. Život će vam biti jednostavniji, osobito ako mnogo putujete. Pripazite i na to da ispod kolica imate dovoljno prostora za sve stvari koje su vam potrebne – pelene, rupčiće, bočice s hranom za bebu, igračke…

2. Kišobran kolica – mala sklopiva kolica koja se mogu lako prenositi te su idealna za izlete. Takva kolica potrebna su kada dijete nauči sjediti, a do tada ga vozite u ležećemu položaju.

3. Kišobrani ili suncobrani za kolica. Iako su malo nezgrapni, nužni su i zbog kiše i zbog sunca.

4. Plahte, pokrivači, jastuci… Beba većinu svojega vremena provede u svome krevetiću pa omogućite vašemu djetetu sve najbolje i najudobnije. Prvih šest mjeseci beba treba spavati pokrivena plahtama ili u vreći za spavanje za bebe kako se ne bi ugušila.

5. Pokretljive svjetlucave igračke koje vise bebi iznad glave i vježbaju dječju pažnju.

6. Hranilica – nije vam potrebna prvih šest mjeseci. Treba biti čvrsta, velika i praktična tako da u svakomu trenutku može biti stolac za stolom, čime beba postaje ravnopravni član obitelji.

7. Gaze su jednostavno nezamjenjive i svakako su najpraktičnije za dijete. U svakomu trenutku mogu biti podloga za presvlačenje bebe, prekrivač ili zaštita od sunca, kao i poslužiti za brisanje dječjega lica.

8. Autosjedalicu ne samo da morate imati zbog njezine funkcionalnosti, već je i obvezna prema zakonu. Sjedalica za dojenčad treba biti postavljena uvijek prema zadnjemu staklu jer bebin vrat nije dovoljno snažan da izdrži bilo kakav nalet sile do čega dolazi i pri običnom kočenju.

Za sebe

Papuče i meke čarape, sprej za noge koji hladi, balzam ili melem za usne, ogledalo, četkicu i pastu za zube te gel za tuširanje, slatke zalogaje (voće ili čokoladu), rezervnu odjeću za izlazak iz bolnice (odaberite nešto u čemu se osjećate poput dive), higijenske uloške i bocu vode.

 Za bebu

Pelene za novorođenčad (barem deset komada), kapicu za nježnu glavicu, kvalitetan i mekani prekrivač te pakiranje duda varalica.

Prije odlaska u rodilište svoju kozmetičku torbicu napunite nečim novim, jer će vas razveseliti nakon poroda). Vlažne rupčiće, bebinu bočicu za izdajanje, kreme i losione za sebe i bebu te nekoliko grudnjaka za dojilje nikako nemojte zaboraviti. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Ana Vorkapić, dizajnerica i fotografkinja, uživa u fotografiji, voli izazove i uvijek je spremna na suradnju i dogovor…

Savjeti stručnjaka

U društvu u kojem milijuni ljudi imaju želju postati roditelji, razumijevanje i rješavanje problema neplodnosti postalo je ključno.

Savjeti stručnjaka

Važnost IVF liječenja je neprocjenjiva ako znamo da je učestalost neplodnosti u neprestanom porastu; danas je 15 do 17 % parova neplodno, a predviđa...

Zanimljivosti

Pravo je vrijeme da se prijavite na besplatnu konferenciju „Zdrava mama, sretna beba“ koja se održava 3. lipnja 2023. u Rijeci.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.