Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Princezu Dianu ubila je britanska policija?

Pronađene nove informacije o smrti Lady Di

Britanska policija izjavila je kako preispituju nove informacije o smrti princeze Diane i njezinog dečka Dodija al-Fayeda koja se dogodila u Parizu 1997. godine.

Iako londonska policija nije u detalje komentirala o čemu se radi, britanska televizijska postaja Sky news obavijestila je da su informacije pristigle policiji od strane Dodijevih roditelja, odnosno njegova oca.

Napuštajući pariški hotel Ritz 31. kolovoza. 1997., Diana, Dodi i njihov vozač poginuli su kada su se prilikom bijega od fotografa zabili u tunel. Iz javne tuge proizašle su mnoge teorije zavjere vezane za tragičnu smrt obožavane princeze koja se rastala od princa Charlesa samo godinu dana prije smrti.

Tadašnji šef britanske Metropolitanske policije, John Stevens, proglasio je da nema dokaza o ubojstvu, već da je vozač Paul bio pijan, vozio brzo te pri tom izgubio kontrolu nad vozilom. Dodijev otac, Mohammed al-Fayed, bivši vlasnik robne kuće Harrods, oduvijek je smatrao da je nesreću inscenirala kraljevska obitelj jer se protivila vezi Diane i egipatskog bogataša.

diana_dodi.jpgU ponovnu istragu slučaja 2008. uložio je čak 15 milijuna funti. Nakon višemjesečne javne istrage, 270 ispitanih svjedoka i gotovo 11 godina nakon njene smrti, Britanci i Francuzi službeno su zaključili da je princeza Diana nastradala zbog akcija njenog vozača Henryja Paula i paparazza koji su je proganjali. Pogibelji je kumovalo to što nisu bili vezani pojasevima, a zaključili su da nesreća nema nikakve veze s britanskom kontraobavještajnom službom MI6 niti da je itko planirao njeno ubojstvo.

Dodijev otac tada je odustao od istrage samo zbog Dianinih sinova, no nikada nije prestao sumnjati u zaključak istrage u koji sada sumnja još više.

Britanski inspektori dobili su pismo na sedam stranica u kojem bivši snajperist Danny Nightingale tvrdi da je britanska vojska isplanirala pogibiju princeze Diane.

diana_dodi_1.jpgBritanski mediji pišu da su se novi dokazi pojavili na suđenju Nightingaleu zbog ilegalnog posjedovanja oružja. 38-godišnji bivši pripadnik specijalnih zračnih postrojbi napisao je da je netko iz vojske ubio Dianu i sve zataškao. Spornu poštu policiji su predali roditelji Dannyjeve bivše supruge koji tvrde da su vojna policija, ministar obrane i tužiteljstvo još prije dvije godine dobili pisani dokaz da je princezu ubila britanska policija.

Zbog novih dokaza koji su se pojavili samo dva tjedna prije 16. obljetnice Dianine smrti ne namjerava se otvoriti nova istraga, priopćio je u subotu Scotland Yard, već je trenutno glavni i jedini cilj njihovog odjela za kriminal preispitati vjerodostojnost napisanih tvrdnji.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Glava britanske kraljevske obitelji, žena, majka, kraljica u doslovnom smislu, baka, prabaka, Kraljica Elizabeta II., preminula je i ostavila za sobom prazninu koju nitko...

She Book Club

Neispričana priča čitak je i višeslojan roman, napet poput najboljeg psihološkog trilera.

Celebrity

Vojvotkinja posjetila najskupljeg frizera u Velikoj Britaniji

Celebrity

Grob Jima Morrisona privlači tisuće obožavatelja

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.