Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Pripremite dijete za dolazak nove bebe

Starijem djetetu olakšajte prihvaćanje novog brata ili sestre.

Trudnoća i dolazak djeteta sretna je vijest, ali i poprilično iznenađenje za vaše starije dijete. Nakon što ste rekli svom prvorođenom da će dobiti novog brata ili sestricu, sljedećih nekoliko mjeseci možete ga pripremati za dolazak nove bebice.

Objasnite mu što može očekivati

Djetetu ćete reći da u trbuhu nosite njegovog malog brata ili sestru s kojim će se moći igrati, ali objasnite mu i da na početku, kada je beba mala, neće puno toga raditi. Nemojte mu sve prikazivati savršeno kako ne bi bilo razočarano kad beba dođe. Pokažite mu stare albume i njegove fotografije kao bebe i ispričajte kakvo je bilo u to doba. Odvedite ga u posjete prijateljima ili rođacima koji imaju novorođenče.

Uključite ga u pripreme

Nakon što ste mu objasnili da će uskoro dobiti malog brata ili sestricu, što više uključite svoje dijete u očekivanje i pripreme. Vodite ga sa sobom na preglede kod liječnika, dopustite mu da sluša bebine otkucaje srca i gleda slike s ultrazvuka.Zajedno smišljajte imena za bebu i birajte odjeću za novorođenče. Neka vam pomogne u pakiranju torbe koju ćete nositi u bolnicu na dan poroda. Ako želi, može crtati slike dobrodošlice novoj bebi i odabere poklon za svog malog bracu ili seku, a vi ćete u ime nove bebe njemu kupiti dar. Možete mu kupiti lutku-bebu za koju će se samo brinuti.

Krenite na vrijeme s promjenama

Dolazak nove bebe u obitelj često zahtijeva i promjene u domu i prilagodbe novonastaloj situaciji. Ako planirate selidbu starijeg djeteta u drugu sobu, promjene izvršite što prije, tako da ih dijete ne povezuje s dolaskom bebe i kasnije joj zamjera ove neugodne promjene.Njegujte odnos starijeg djeteta s tatom

Iako ćete starije dijete uključiti u njegu i brigu oko nove bebe, ipak ćete malo više vremena posvetiti novorođenčetu. To je idealno vrijeme da se vaše starije dijete više poveže s tatom, koji će biti uz njega kada ćete vi biti u bolnici. Prije nego odete u bolnicu, budite sigurni da je starijem djetetu ugodno, a ono može samo odabrati gdje će spavati i s kim će ostati u kući (baka, vaša ili muževa sestra, brat…)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

U društvu u kojem milijuni ljudi imaju želju postati roditelji, razumijevanje i rješavanje problema neplodnosti postalo je ključno.

Savjeti stručnjaka

Važnost IVF liječenja je neprocjenjiva ako znamo da je učestalost neplodnosti u neprestanom porastu; danas je 15 do 17 % parova neplodno, a predviđa...

Horoskop

Koliko li ste puta pomislile, pogotovo u trenucima kada vas vaša mama izludi, da nikada nećete biti mama poput nje!

Zanimljivosti

Pravo je vrijeme da se prijavite na besplatnu konferenciju „Zdrava mama, sretna beba“ koja se održava 3. lipnja 2023. u Rijeci.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.