Prirodni čaj od kadulje

Kadulja je stoljećima poznata kao čuvar zdravlja. Njena ljekovitost je rezultat sadržaja eteričnoga ulja koje djeluje antiseptički, gorkih tvari i treslovina koje očvršćuju sluzokožu.

Čaj od kadulje se sastoji od osušenih listova kadulje, aromatična mirisa i aromatična, nagorka okusa. Koristi za ispiranje usne šupljine i grla kako bi se spriječila i otklonila upala i krvarenje iz zubnoga mesa te upala sluznice grla.

Holyplantov čaj od kadulje je poseban po tom što u njemu nema umjetnih sastojaka, sve je prirodno. Kako čaj ne bi izgubio bitne sastojke, Holyplantova čaj od kadulje nije u filter vrećicama. Na taj način pripravljanje čaja postaje ritual prepun zdravlja.

Ime kadulja, latinski Salvia potječe od riječi salvere što upućuje na dobro zdravlje, no kadulja je bila poznata i prije rimskoga vremena. O tome svjedoči nalaz ostataka iz faraonskih grobnica u Egiptu po kojima se može zaključiti da je jedan od sastojaka smjese za balzamiranje bila i kadulja, a obilno se rabila i za stvaranje mirisnoga dima koji je trebao održati svježinu i zdrav zrak. U srednjem je vijeku posebno bio cijenjen ljubavni napitak spravljen od smjese latica ruže, listova kadulje i rute.

Kaduljin se čaj priprema tako da se 1 mala žlica kaduljina lista prelije s 2 dl kipuće vode, odstoji pola sata i procijedi.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI

Jadran Galenski Laboratorij i She.hr vam poklanjaju 10×1 JGL Holyplant čaj od kadulje.

Kako biste osvojili ovaj pakitić zdravlja, potrebno je na maila [email protected] poslati mail s naslovom KADULJA, odgovoriti na nagradno pitanje, te navesti svoje podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, mail i broj mobitela.

Koje je djelovanje Holyplantovovog čaja od kadulje?

Vaše prijave primamo do 21. travnja, kada ćemo i objaviti dobitnike.

Sretno!
Vaš She.hr
Dragi naši,
dobitnici JGL Holyplant čaj od kadulje su: Tina Ivanišević , Jelena Hemen , Silvija Putanec , Dragica Galevski , Senka Pavković , Marija Horvat , Katarina Bošnjak , Marta Markati, Milan Križanec i Gordana Romić. Informaciju o preuzimanju poklona primiti će na mail.
Vaš She.hr