Priručnik razvojnih igara za djecu „Sretno djetinjstvo“

Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke predstavlja Priručnik razvojnih igara za djecu „Sretno djetinjstvo“ koji su napisale autorice, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja, Gordana Galetić i psihologica Yvette Karaba.

Priručnik je dostupan svim roditeljima! Uz roditelje, namijenjen je i odgojiteljima i učiteljima.

Priručnik je nastao u tjednima izolacije uzrokovane koronavirusom kada su naglo zatvorene sve ustanove uključujući vrtiće i škole te su se roditelji suočili sa situacijom da kreiraju i ispune cijeli djetetov dan tako da bude topao, kreativan, zabavan i edukativan, što nerijetko nije lako niti najmaštovitijim i vrlo iskusnim roditeljima. Dodatan je to izazov osobito kada smo zatvoreni u četiri zida i suočeni istovremenim radom od kuće, čuvanjem djece, kuhanjem ručka, brigama o poslu, mnogi dijelimo samo 1 kompjuter, a dijete treba imati online školu, roditelj posao i tako dalje.

Također, situacija s koronavirusom uveliko utječe i na djecu. Neki su krenuli u vrtić i škole, neki nisu. Sve je to dodatno zbunjujuće, a ukupna situacija može i izazvati veliki strah i stres u djece.

Sada je djeci dodatno potrebna podrška, naše prisustvo, olakšavanje kroz ugodno zajedništvo, razumijevanje i smijeh! A sve to je potrebno i nama odraslima, nama roditeljima!

To je prirodno i događa se svima! Takve brige, izazove i potrebe djece osjetila je autorica i na svojoj koži – u svojoj obitelji te kao iskusna stručnjakinja u radu s djecom i mladima i majka, poželjela osmisliti sadržaje kojima ćete sada u ovim izazovnim vremenima, ali i ubuduće, jednostavno i lako omogućiti igru djetetu, pružiti podršku svom djetetu i osigurati da jedan dio dana vaše obitelji bude ispunjen:

  • veselom igrom koja je ujedno razvojno poticajna i sjajna za dječji mozak,
  • opuštanjem,
  • zabavnim i svima ispunjavajućim zajedništvom,
  • bliskošću i smijehom!

Da bismo pružile podršku roditeljima i djeci, nastao je priručnik „Sretno dijete“ te je već u prvih nekoliko dana pobudio veliki interes zbog čega je svoj primjerak dobilo već više od stotinjak obitelji.

„Želja nam je Priručnikom „Sretno djetinjstvo“ biti podrška roditeljima i široj zajednici, brinuti o zdravlju, a razumijemo i trenutno izazovnu i financijsku situaciju te smo osmislile način da Priručnik bude dostupan svima, neovisno o ekonomskim poteškoćama s kojima su suočeni mnogi pojedinci i obitelji“, pojašnjavaju autorice.

Karakteristike priručnika

Igre/aktivnosti su jednostavne i zabavne, mnoge se mogu provesti u zajedničkoj kvalitetnoj igri roditelja i djeteta, a uz to potiču razvoj mozga što je vrlo važno pogotovo sada.

Priručnik sadrži skoro 50 aktivnosti, od čega je veći dio za djecu od 1 do 5 godina, a dio za djecu do 14 godina.
U Priručniku se nalazi i bonus dio o roditeljstvu i odgoju.

Da bi cijena bila što pristupačnija i da bi izbjegli troškove tiska, slanja poštom te kontakte rukama različitih ljudi s obzirom na trenutnu zdravstvenu krizu, u ovom trenutku šaljemo digitalnu verziju/PDF.
Da bi priručnik bio pristupačan svakome, odlučili smo da iznos bude dobrovoljan! Cijena /vaše ulaganje i doprinos: obzirom na situaciju, želimo svakog roditelja podržati i zato umjesto pune cijene možete uplatiti donaciju prema Vašim mogućnostima!
Tako istovremeno mi podržavamo Vas, a Vi naš rad sukladno vašim mogućnostima.

Svoj priručnik naručite na e-mail [email protected]