Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Probali smo novu liniju napitaka na bazi kave, bez laktoze i pogodnu za vegane

Jednostavno smo morali probati cijelu Anamaria liniju Vegan friendly & Lactose – free proizvoda: klasični Cappuccino s pripadajućim 2u1 i 3u1 miksevima koji se izgledom, okusom i mirisima ne razlikuju od uobičajenih instant napitaka.

Iako se ponekad čini da je danas baš pomodno biti vegan ili osjetljiv na gluten i laktozu, recentne statistike pokazuju suprotno: oko 65 % svjetskog stanovništva ima smanjenu sposobnost probave laktoze dok nešto više od 1 % populacije čine vegani. Zbog toga smo se ugodno iznenadili kada smo na policama domaćih trgovina pronašli novu liniju instant mješavina bez laktoze hrvatskog proizvođača, prikladnu i za vegane.

Jednostavno smo morali probati cijelu Anamaria liniju Vegan friendly & Lactose – free proizvoda: klasični Cappuccino s pripadajućim 2u1 i 3u1 miksevima koji se izgledom, okusom i mirisima ne razlikuju od uobičajenih instant napitaka.

I veganski i bez laktoze i finog okusa

Ok, kao jednoj od nacija koja se uredno nalazi među top 50 u svijetu po konzumaciji kave, možda uistinu pomalo čudno zvuči da napitak na bazi kave odjednom može biti i veganski i bez laktoze i finog okusa, pogotovo jer laktozu povezujemo s mlijekom koje tradicionalno ide uz kavu. No, situacija je zapravo vrlo jednostavna: kod uvriježenih načina proizvodnje, proizvodi poput cappuccina i kofeinskih instant mikseva – za razliku od klasične crne kave – obično sadrže mlijeko u tragovima.

Inače, intolerancija na laktozu znači da organizam nema dovoljno enzima laktaze za razgradnju laktoze (šećera) koja je prirodno prisutna u mlijeku. E sad, jedna opcija je da se jednostavno u potpunosti izbjegavaju mliječni proizvodi, a druga da se konzumiraju mliječni proizvodi u kojima je laktoza već unaprijed razgrađena i time probavljivija.

Porast alergija i intolerancija te samim time potreba za promjenom načina života i prehrane, tako se sve više odražava i na pozitivne pomake u industriji kave. Globalno tržište kave golema je industrija koja godišnje stvara milijarde dolara prihoda i svaki ozbiljan i iskren igrač koji brine o potrebama konzumenata trebao bi pratiti trendove.

Anamaria Company pozitivan primjer

Za kraj zaključujemo da u Hrvatskoj imamo lijep i pozitivan primjer ukorak s trendovima:  renomiranog domaćeg proizvođača s dugom tradicijom, tvrtku Anamaria Company koja je svojoj prvoj liniji instant mješavina bez laktoze prikladnoj i veganima dodala i dodatne Kosher te Halal certifikate. Nove Anamaria mješavine – u obliku klasičnog Cappuccina te 2u1 i 3u1 napitaka – rezultat su posebnog načina proizvodnje u kojemu se naglasak stavlja na brigu o životinjama te ne sadrže dodatke koji se protive načelima veganstva.

A kada smo već spomenuli svjetsku rang listu kavopija: s 3,8 kg po glavi stanovnika Hrvatska ipak nije među top pet zemalja u Europi po potrošnji kave (čak je i iza „susjeda“ poput BiH, Srbije i Slovenije), iako kava jest neodvojiv dio naše tradicije i kulture. Sada je nova linija napitaka na bazi kave, u režiji uglednog hrvatskog proizvođača, dostupna u svim bolje opskrbljenim trgovačkim lancima i u hvalevrijednoj zdravijoj varijanti, za zadovoljstvo dostupno svima – bez ograničenja.

I sad sve vi na redu: isprobajte novu Anamaria vegan friendly liniju bez laktoze, pogotovo ako vam je jedna od novogodišnjih odluka da više brinete o zdravlju i onome što svakodnevno unosite u organizam. (Jer nama sigurno jest!)

Više informacija potražite na: www.anamaria.hr

Ne propustite

Gastronomija

Segafredo Zanetti turska kava osvojit će vas aromatičnim mirisom i jednako takvim okusom

Zanimljivosti

Movember nije samo prilika za iskazivanje muškosti već ima ozbiljnu misiju...

Gastronomija

Neodoljivi spojevi ukusnih pića i začina.

Zanimljivosti

Barcaffè je otvorio prijave za regionalno natjecanje Barcaffè Espresso Barista Cup 2023., koje će se održati 30. rujna u zagrebačkoj Barcaffè Akademiji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.