Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Prodaja/najam poslovnih prostora najbolji u rujnu

Što se više traži te kako se kreću cijene na tržištu nekretnina?

Sa završetkom dugog toplog ljeta i rujnom, mjesecom koji ce uskoro zakucati na vrata, za mnoge dolazi početak novog razdoblja.

Tako rujan načešće oznacava početak školske i akademske godine, ali je i idealan trenutak za nove poslovne podhvate. Neki će poslovnjaci nakon zasluženog godišnjeg odmora nastaviti punom parom naprijed, a neki drugi će se upustiti u nove izazove i krenuti ispočetka. Bez obzira na to spadate li u prvu ili drugu skupinu, sigurno ce vas zanimati kako se kreću cijene poslovnih prostora.

Najam

Cijene najma uredskih prostorija i ordinacija u kolovozu iznose u prosjeku oko 10 eura po metru kvadratnome. Za najam takve vrste prostorije, za posao u Zagrebu, trebate izdvojiti 12 eura, u Rijeci 9 eura, u Puli 13 eura, u Splitu 10 eura, a u Zadru 11 eura. Prosječna cijena najma u Zagrebu za skladišta ili prostore za proizvodnju iznosi 7 eura po metru kvadratnom, dok se cijene za lokale (kafići ili gastronomija) kreću u prosjeku 18 eura.

Prodaja

Kada se govori o prodaji ureda ili ordinacija, u Zagrebu je prosječna tražena cijena po metru kvadratnome 2098 eura, u Puli 1872 eura, u Rijeci 1445, u Zadru 2067 eura i u Splitu 2100 eura.

Anita Cindrić iz Božo – M nekretnina kaže da se upravo u rujnu najviše traže poslovni prostori u Zagrebu – više za najam nego za prodaju, a dodaje i to kako se najveći interes pokazuje za uredske prostore u širem centru gradu te da se oko cijene često može i pregovarati.

Zanima li Vas kupnja skladišta u Zagrebu, računajte na to da trebate izdvojiti u prosjeku 1852 eura po metru kvadratnome. Osim u Zagrebu, skladišta ili prostori za proizvodnju najviše se traže u Zagrebackoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Za kupnju lokala u gradu Zagrebu biti će vam potrebno oko 2010 eura po metru kvadratnome. Prema statistikama Crozilla.com najviše se traže uredi i ordinacije na području Centra i Trešnjevke, a zanimljivo je da poslovne prostore vrebaju i državljani BiH i Njemačke.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Nije važno jeste li vlasnik ili iznajmljujete, životni prostor - pretvorite ga u pravu oazu mira, harmonije, blagostanja i pozitivne energije...

Moj dom

Evo našeg vodiča o tome kako pretvoriti stan u prostor za Airbnb najam.

Dobar posao

Svaki prodavač zna da mora obaviti puno susreta ili razgovora dok ne zatvori prodaju.

Dobar posao

Nakon vizualnih poticaja i glazbe, neki stručnjaci predviđaju da je miris marketinško oruđe 21. stoljeća.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.