Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
novogodišnje odluke
novogodišnje odluke

Duh i tijelo

Provedite uspješno svoje novogodišnje odluke

Ulazak u novu godinu uvijek je vrijeme velikih odluka, no pretjerujemo li možda?

Ulazak u novu godinu uvijek je vrijeme velikih odluka. Sastavljamo liste stvari koje želimo napraviti, u međuvremenu se trpamo hranom jer “od 1.1. smo na dijeti“, planiramo velike preokrete za novu godinu. Dajemo sebi i drugima obećanja, a često ih već u prvim danima nove godine prekršimo, namjerno zaboravimo ili pak ponovno odgađamo za neka “bolja vremena.“

Pa ako ste jedna od onih koja mora imati novogodišnje odluke, nadamo se kako će ovi savjeti pomoći da uspješnije uplovite u 2015- u:

• Ako želite da vas se shvati ozbiljno – budite dosljedni! I kad je teško, i kad vam se ne da, i kad vam se više niti ne čini važnim – ostanite dosljedni! To je jedini način da svoju novogodišnju odluku ostvarite. Držite do obećanja koje ste same sebi dale, držite se ko pijane plota, bez iznimaka!

• Donosite samo pozitivne i konkretne odluke! Manje ćete trošiti u 2015-oj? Više ćete se posvetiti vezi/obitelji/poslu? Ne želite više biti nezadovoljni životom? A koliko je to manje, više, a što vas to točno čini (ne)zadovoljnom? Takvim formulacijama zapravo unaprijed dajete do znanja da niste spremni čvrsto se držati odluke.

Umjesto toga, postavite si konkretne ciljeve koji rezultiraju pozivitnim pomacima u životu, npr:
– svaki mjesec ću od plaće ostaviti sa strane xx iznos
– svaki drugi vikend rezervirat ću za vrijeme isključivo s partnerom/obitelji
– upisat ću tečaj plesa jer me to čini sretnom.

• Budite iskreni i realni prema sebi! Ne lažite si da ćete npr. s dijetom početi 1.1. Pa nakon blagdana ima bar još narednih tjedan dana hrane oko vas – od kolačića preko francuske do sarme. Sigurno nakon novogodišnjeg tuluma nećete ustati rano ujutro i napraviti si omlet samo s bjelanjcima i uživati u jutru uz zeleni čaj! Dobro unaprijed isplanirajte svaku odluku, realno procijenite kakva je vaša situacija i mogućnosti. Prekinuti vezu, početi dijetu, naći (novi) posao od 1.1.? Jeste li sigurni da je upravo ovaj neradni dan idealan za ovako drastične poteze?

• Nemojte raditi predugačku “TO DO LIST“, preopteretit ćete se! Radije odaberite samo jednu stvar, jednu za koju ste sigurni da ju možete i želite postići. Ne možete napraviti sve odjednom, da možete ne bi ni imali novogodišnju listu odluka.

Foto: Shutterstock

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

U slučaju da sami sebi još uvijek niste obećali što to planirate ispuniti sljedeće godine - krajnje je vrijeme.

Savjeti i preporuke

Budući da se slavi Nova godina, nemojte previše razmišljati hoće li nešto biti previše jer za Novu nikada nije previše.

Duh i tijelo

Jeste li postavili ciljeve za iduću godinu? Jesu li to isti ciljevi koje ste postavili prošle godine?

Trendovi

Nova godina je savršena prilika da odjenete sve one šljokičaste haljine, glamurozne kombinacije ili svečana odijela i uparite ih s visokim potpeticama, večernjom šminkom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.