Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
trajna šminka
trajna šminka

Kolumne

Provjerite je li trajna šminka opcija za vas

Žene kojima je trajna šminka željena opcija, najčešće vole jednostavnost, prirodan izgled i lagani make up

Ponekad i gotovo nevidljivi make up čini razliku u našem cjelokupnom izgledu, ali ima dana kada niti za taj sitni “touch” nemate vremena ili čak volje, bilo da ste u žurbi ili jednostavno niste raspoloženi tražiti dobar kut svjetlosti pred ogledalom u kupaonici. Metoda mikropigmentacije, poznatija pod nazivom trajna šminka iliti permanentni make up, omogućit će vam da u svakoj prilici izgledate dotjerano i njegovano.

Žene kojima je trajna šminka željena opcija, najčešće vole jednostavnost, prirodan izgled i laganu šminku. Možete birati želite li trajno popuniti obrve ili šatirati usne, iscrtati eyeliner ili rub usana i na taj način prirodno konturirati crte svog lica. Osim samog naglašavanja kontura lica, ova metoda nezamjenjiva je kada se radi o gubitku obrva nakon bolesti (kemoterapija ili pak alopecija), a vrlo lako se naprave i korekcije usana ili oblika očiju.

Trajna šminka drži vas “mirnima” nekoliko godina

Tretman se može raditi bez obzira na tip kože i njeno trenutačno stanje, ali potrebno je poduzeti neke preventivne mjere prije samog procesa, kako bi rezultati bili najbolji mogući. Nakon samog tretmana nužno je barem dva tjedna izbjegavati sunce i znojenje, stoga se trajno šminkanje izvodi u periodu između jeseni i ljeta. Sam tretman traje oko 2 sata, za vrijeme čega se uz pomoć vrhunske aparature pigmenti unose pod kožu uz pomoć jednokratnih igličnih modula. Prije samog tretmana dogovara se željeni izgled tretiranog područja te se iscrtavaju konture obrva, očiju ili usana i tek kada je klijentica potpuno zadovoljna izgledom, započinje se s aplikacijom pigmenta u kožu. Iznimno bitna stavka kod odabira ovog tretmana jest da birate isključivo i samo organske pigmente. Naime, upravo organski pigmenti osiguravaju prirodan izgled, nude paletu boja koje se mogu i međusobno miješati te se boja vrlo lako prilagodi vašem tenu i boji kose ukoliko radite obrve, te boji i pigmentu vaših usana, bilo da se radi samo obrub ili i šatiranje istih.

Ovakvi tretmani ne mijenjaju trajno vaš izgled, već naglašavaju vaše atribute, dajući im mogućnost da kompletno dođu do izražaja.

Tijekom 28 dana tretman se dvaput ponavlja, kako bi se koža obnovila i ujedno pokazala koliko dobro prihvaća pigment. Ovisno o tipu i stanju kože, trajna šminka trajat će od 3 do 5 godina, a pigment će ujednačeno i potpuno blijediti, pa ćete lako donijeti odluku želite li ga obnoviti ili ne.

trajna šminka

Naslovna foto: iStockphoto.com

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Izloženost suncu jedan je od glavnih faktora koji uzrokuje brže starenje kože i istovremeno onemogućuje melaninu da se ravnomjerno rasporedi na licu što rezultira...

Beauty report

Koža lica je posebno osjetljiva i kao takva zahtjeva više pažnje i njege od ostatka tijela.

Zanimljivosti

Specifičnost Kalmara očituje se u holističkom pristupu, čime nastoji svakoj klijentici pružiti najbolje moguće iskustvo u skladu s individualnim potrebama

Beauty report

Tijekom vrućih ljetnih dana, pružite svojoj koži dodatnu njegu s učinkovitom i pouzdanom zaštitom od sunca uz liniju kozmetičkih proizvoda Cien Sun iz Lidla.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.