Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Prva godina u retrovizoru

Kockice su se posložile u šareni mozaik zvan roditeljstvo.

Godina već je za nama. I baš mi je prije jedno mjesec dan sve "sjelo". Sjećam se i točnog trenutka. U šetnji s djecom, pred zalaz sunca, osjećajući miris netom pokošene trave. Kockice su se posložile u šareni mozaik zvan roditeljstvo.

Kao i na sve u životu, čovjeku treba vremena da se navikne. A najteža je, kažu, upravo prilagodba jer djeca sa sobom donose novi način života i svjetonazor. Ona izazivaju naviku. Da, poput poroka su, samo s pozitivnim utjecajem po zdravlje.

A kada znate da ste na cilju (ili barem na dobrom putu)?

Kada uslijed dječjeg lupanja po glavi pokušavate odvojiti krmeljama sljepljene trepavice i ne pitate se "Što mi je to trebalo“ već s lakoćom iskačete iz kreveta mašeći se pelena ili bočica.

Vaš izbor i vaša odluka, ali i pustolovina. S njima je puno "prvih puta". Prvi smješak, prvi pad, prva kruta hrana, prva torta, dvije… Svaki dan avantura, svaki mjesec mala obljetnica. Osobno sam i sama doživjela mnogo debija i novih iskustava. Isprobala sam čudo rađanja, dojila sam, promjenila prvu pelenu (i preko tisuću drugih), čula sam prvo "mama" i naučila svoje potrebe staviti na stranu u njihovu korist.

Rastem zajedno s njima, a svakodnevni upgrade diže me u nebeske sfere superjunaka. Moja sposobnost multitaskinga narasla je do uber razina, organizacijske sposobnosti nikada mi nisu bile jače, a moć funkcioniranja i s najmanje sna dovela sam do savršenstva. Strpljenje je i dalje u zoni zelenog, a empatija i razumijevanje moje su tajno oružje.

Ipak, pred nama je još puno posla, mnogo učenja, plača, smijeha, razočaranja i iznenađenja, pa ću vas ostaviti s mudrim riječima Reingolda Niebuhra jer moram ići torte peći:

"Bože, daj mi snage da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti; hrabrosti da promijenim stvari koje mogu promijeniti i mudrosti da spoznam razliku između njih."Dvojčeki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kinder Joy of moving Tennis Trophy koji se ove godine održava u šestom međunarodnom izdanju, nastao je 2006. godine prema ideji bivše prvakinje Italije,...

Zanimljivosti

Ira je svog Boba, prvog psa pomagača, dobila prije pet godina i sada priprema Zoe kako bi se Bob umirovio.

Zanimljivosti

Posebno oblikovani spoj eteričnih ulja đumbira, mandarine, komorača i drugog bilja prirodno je ugodne arome koja može utješiti mališane kad je riječ o njihovu...

Beauty report

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.