Prva večer Cro A Portera

Revijama Hippy Gardena, Sonje Lamut, Jet Lag-a i Elfsa sinoć je u Westgate Shopping Cityju počeo drugi dio obilježavanja 20. sezone Cro A Portera. U večeri posvećenoj modi sinoć uživali su Anica Kovač, Ivana Kovač, Ana Rucner, Neda Parmać, Pamela Ramljak, Žanamari Lalić, Iva Šulentić, Mia Kovačić, Ivana Paradžiković, Jorge Sammir i brojni drugi.

U našoj galeriji pogledajte najnovije kolekcije renomiranih domaćih dizajnera koje su predstavljene na prvoj večeri Cro A Portera.

Prva večer Cro A Portera

Prvog dana još jednog velikog modnog spektakla pod nazivom HTC Cro a Porter, na istoj lokaciji kao i na jesen (prvi kat shopping centra Westgate), ali na puno većoj modnoj pisti, prikazane su kolekcije za proljeće-ljeto 2011. Linee Exclusive, Jasmine Arnautović, Etne Maar, modne kuće MAK, dvojca Arileo te ELFSa.

Prvu je večer otvorila revija Linee Exclusive. Kolekcijom su dominirali svježe boje i bijela, a od krojeva koktel haljine koje naglašavaju ženske atribute. Konstrukcijski su prisutni rezovi koji u geometrijskoj interpretaciji skrivaju dijelove tijela na koje se fokusira kolekcija kao što su struk, bokovi i dijelovi leđa.

Same dizajnerice svjedoče kako zamišljaju ženu koja je opuštena i sretna, prepuštena sretnim mislima. Pa ipak, iako je ideja kao takva dobro zamišljena, ova nam kolekcija nije pokazala ništa novo i maštovito.

Mlada dizajnerica Jasmina Arnautović, koja stoji iza brenda Jet Lag, ovogodišnje je pojačanje Cro A Portera i unijela je dašak inovativnosti i kreativnosti. Kolekcija pod imenom Pagoda pokušaj je spajanja tradicionalne građevine kineske kulture sa ženskim odjevnim predmetima.

Jasminu je inspiriralo rješavanje problematike nizanja redova "ponavljajućih krovova" na odjevnom predmetu, koje dobiva sklad ravnih i slojevitih elemenata. Kolekcija je od potpunosti od prirodnih materijala, svilenog organdija, pamučnog satena i džerseja. Boje koje koristi su ove su sezone hit i na svjetskim pistama, te u potpunosti prate duh kineske kulture.Andrijana Subotić Pjajčik
, dizajnerica koja stoji iza imena modnog studija Etna Maar, inspiraciju za svoju kolekciju crpila je iz filmskog hita Crni Labud, točnije iz uloge labilne balerine koju tumači Natalie Portman. U skladu s tim, kolekcija je mračna, a prevladavaju geometrijski krojevi i linije, a veliki plus su i neobične torbice koje su upotpunile kolekciju.

Teo Perić kreirao je kolekciju inspiriranu 80-ima za splitsku modnu kuću MAK i izazvao salve oduševljenja. Ovo mi je ukupno osma kolekcija koju kreira za MAK, a nazvao ju je Fame. Kolekcija prezentira ženski seksipil dugim, ženstvenim haljinama laganih materijala u nijansama od neutralnih i pastelnih tonova do jarkih boja u raznim dezenima.

Ova je kolekcija kao stvorena za samopouzdane žene koje su svjesne svojih vrijednosti i koje će, noseći ove kreacije oduzimati dah gdje god se pojavile.

Modni dvojac Arileo, bračni par Jurica i Marija Pirić, ove su sezone čak dvanaesti put pokazali svoju kolekciju na vodećem hrvatskom tjednu mode. Sama kolekcija prožeta je mediteranskim duhom i mornarskim stilom, a u fokusu im je i dalje ostala naglašena ženstvenost i seksipil. Što se modnih dodataka tiče, odlučili su se za remenje i narukvice sa metalnim i staklenim dodacima.

Ono što je trebao biti najveći hit prvog dana Cro A Portera ispala je zapravo reciklaža već viđenog. ELFSi definitivno jesu miljenici hrvatskih modnih znalaca, ali ovaj nam put nisu donijeli ništa novog.

Kolekcija je inspirirana maturalnom večerom i kao takva jest prpošna i mladenačka, ali krojevi i materijali su već viđeni, majice obične, a jedini odmak od prošlosezonske kolekcije su nježniji tonovi kreacija. No s obzirom na to da su u svojoj vedrini apsolutno neodoljivi, teško im je zamjeriti i nadamo se da će nas već u idućoj sezoni ponovo oboriti s nogu.