Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Prvi dojam na razgovoru za posao

Birajte udobnu, neupadljivu i decentnu odjeću.

Da odijelo čini čovjeka, poznata je izreka, a najviše vrijedi upravo u poslovnim prilikama, pa tako i za ostavljanje prvog dojma tijekom razgovora za posao. Nakon što je netko proučio vaš životopis i testirao vaše znanje, sljedeća najbitnija stavka je vaša prezentacija sebe uživo. Prvi dojam ostavljate stavom i odjećom, a zatim i nastupom. Jeste li znali da prema istraživanjima provedenima u SAD-u, čak 55% ljudi dobiva posao zahvaljujući prvom dojmu. Stoga proučite važne stavke koje se ocjenjuju i osvojite buduće poslodavce.

Odjeća

Jedno od najvažnijih stvari je da se vi osjećate udobno u toj odjeći te da vas ne sputava i čini nelagodno prilikom razgovora, jer ćete imati dovoljno stresa i bez krive odjeće. Za početak pripazite da na sebi nemate previše dekoltiranu majicu ili prejako raskopčanu košulju.

Elegantne hlače ili suknja do duljine koljena djeluje profesionalno, a još ako ih upotpunite lijepom košuljom, učinak je maksimalan. Cipele trebaju biti elegantne i profinjene, po mogućnosti bez napadnih boja i zatvorene bez obzira koje doba godine bilo. Nakit, ako ga nosite, treba biti neupadljiv i decentan, a torba u skladu s odjećom te ne prevelika.

Šminka

I u šminci se preporučua decentan make – up. Prirodni tonovi koji naglašavaju oči i neutralni ruž ili sjajilo ostavit će dojam njegovane žene koja drži do sebe, dok će agresivna šminka napraviti više zla nego dobra.Frizura

Zvuči kao da se podrazumijeva, no nekima treba naglasiti kako kosa mora biti uredna i čista. Pazite da boja vaše kose i frizura budu što jednostavniji. Za razgovor za posao prikladne su neupadljive, profesionalne frizure – najbolje je da kosu ukrotite u rep ili punđu.

Nokti

Lijepo uređeni nokti na nogama i rukama znak su dobro njegovane žene. Za ovakvu priliku bi primjereno bilo imati  lak u prirodnim bojama, jer će vas teško netko slušati dok vaši fluorescentni nožni prsti vrište glasnije nego što vi pričate.

Žvakaća guma

Prije razgovora svakako, za vrijeme razgovora nikako. Nepristojno je žvakati dok pričate s bilo kim, a pogotovo poslovno. Uzmete li u obzir da ćete biti nervozni vrlo vjerojatno bi se vaša vilica mogla vidno micati. Osim toga, nastojte da niti na jedan način ne pokažete svoju nervozu i uzbuđenost oko razgovora. Sretno!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

SheRULES

Janja je osluškivala intuiciju i reagirala instinktivno. No najvažnije je da je poslušala sebe.

Moj dom

Sigurno u ormaru čuvate neku od najdražih haljina koju tako dugo imate, a jedna je od rijetkih koja vam još nije dosadila.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.