Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Prvi portal za blizance

Roditelji blizanaca na portalu Dvojčeki.com moći će razmjenjivati savjete i iskustva.

Internetski virtualni prostor na hrvatskom jeziku odnedavno je bogatiji za novi portal Dvojčeki.com. Nije namijenjen ljubiteljima alkoholne kapljice ili nekim nerazdvojnim parovima već pravim pravcatim blizancima.

Portal je pokrenula Marta Alić, mama dvije četveromjesečne djevojčice. Uz brigu o blizankama našla je vremena i za pisanje bloga, uređivanje portala, u svakom slučaju stvaranje nečeg novog i zanimljivog u medijskom prostoru.

– Ma, nije to još pravi posao, ali nadam se da će postati. U Hrvatskoj sve više blizanaca, a informacije koje bi roditeljima mogle koristiti vrlo se rijetko susreću čak i na portalima koji se bave djecom i njihovim potrebama. U potragu za dodatnim informacijama krenula sam još u trudnoći pa sam mislila zašto ne bih ta znanja i iskustva podijelila s drugima,- priča urednica Dvojčeka Marta Alić.

U prosjeku svaka 40-ta trudnoća donese na svijet blizance. Zbog suvremenog načina života, ishrane i pomaka životne dobi rodilja broj višeplodnih trudnoća u razvijenim zemljama raste, tvrdi naša sugovornica.

Od roditelja blizanaca očekuju se dodatni napori, potrebe su veće i to ne samo materijalne.– Savjeti psihologa, pedagoga, liječnika svakako bi dobro došli roditeljima. Nažalost još nismo u mogućnosti ponuditi takve sadržaje na portalu, ali radimo na tome. Javilo nam se nekoliko mladih ljudi, mahom studenata punih entuzijazma i vidjet ćemo što će se izroditi. Za početak nudimo volontiranje, kasnije nadamo se i honorar.

Na usluzi roditeljima

Roditeljima blizanaca portal Dvojčeki nastoji biti na usluzi. Za razmjenu mišljenja i iskustava prije nekoliko dana postavljen je forum, zatim tu su razne servisne informacije o tome gdje što može jeftino nabaviti pa i blog koji piše Alić nema samo svrhu zabaviti čitatelja nego ga ohrabriti, potaknuti, staviti mu do znanja da njegove teškoće i nedoumice dijele i mnogi drugi roditelji.

Iako je rezultat entuzijazma za Dvojčeke se nikako ne može reći da su zbog toga manje profesionalni. Nasuprot, novinarsko i web-dizajnersko iskustvo odmah su uočljivi. Sve je dakle spremno za druženje, samo očekuju se gosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kinder Joy of moving Tennis Trophy koji se ove godine održava u šestom međunarodnom izdanju, nastao je 2006. godine prema ideji bivše prvakinje Italije,...

Zanimljivosti

Ira je svog Boba, prvog psa pomagača, dobila prije pet godina i sada priprema Zoe kako bi se Bob umirovio.

Zanimljivosti

Posebno oblikovani spoj eteričnih ulja đumbira, mandarine, komorača i drugog bilja prirodno je ugodne arome koja može utješiti mališane kad je riječ o njihovu...

Beauty report

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.