Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Prvi virtualni Dan karijera

Susret s poslodavcima preko interneta.

Portal MojPosao organizira 1. virtualni Dan karijera koji će početi sutra, a trajat će do 18. studenog 2009. godine. Otvorenje sajma održat će se na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u sklopu otvorenja bit će održan i okrugli stol na kojem će se raspravljati o aktualnim problemima zapošljavanja mladih u recesiji.

Okrugli stolovi


Okrugli stolovi održat će se i 12. studenog na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje će tema biti mogućnosti zapošljavanja nakon završenih informatičkih fakulteta, te 17. studenog na Ekonomskom fakultetu, gdje će se razmatrati mogućnosti zapošljavanja nakon završenog ekonomskog ili filozofskog fakulteta.

Prvi virtualni Dan karijera prvi je sajam takve vrste u središnjoj i istočnoj Europi, a cilj mu je inovativno povezati najuspješnije hrvatske i strane tvrtke s potencijalnim zaposlenicima. Sajam će funkcionirati kao trodimenzionalna internetska aplikacija na adresi www.dankarijera.com. Virtualni Dan karijera omogućit će tvrtkama predstavljanje otvorenih radnih pozicija i poslovanja tvrtke, a izravna komunikacija između posloprimaca i poslodavaca omogućit će se čavrljanjem (chatom).

Koncept virtualnog Dana karijera prebacuje susret između poslodavaca i posloprimaca na internet te im omogućuje komunikaciju u više prigoda i izravnu razmjenu podataka i dodatnih informacija.

Na 1. virtualnom Danu karijera predstavit će se ukupno 15 izlagača, među kojima su i zlatni izlagač Zagrebačka pivovara, srebrni izlagači Nova TV, T-HT, VIPnet i Zagrebačka banka te brončani izlagači Hewlett Packard, Microsoft, Kofax, L’Oreal, McDonald’s, Nestlé Adriatic, Manpower i Svijet jezika Vodnikova.

Chat olakšava komunikaciju

Prvi virtualni Dan karijera temelji se na interaktivnoj komunikaciji između poslodavaca i posloprimaca iz svih krajeva Hrvatske, različite dobi te stupnja i vrste obrazovanja. Posloprimci nemaju obvezu biti fizički prisutni na Danu karijera, čime je pristup sajmu olakšan posloprimcima iz cijele Hrvatske. Tražitelji posla tako mogu jednostavno i brzo pregledati ponudu izlagača te opušteno razgovarati s vodećim ljudima tvrtki koje sudjeluju na virtualnom Danu karijera.

S druge strane, virtualni Dan karijera olakšava i poslodavcima sudjelovanje na sajmu jer mogu komunicirati s velikim brojem potencijalnih zaposlenika iz zemlje i regije uz odabir najprikladnijeg vremena i iz udobnosti svoga ureda, a prema rasporedu chata koji se nalazi na ulazu u trodimenzionalni izložbeni prostor.


www.profitiraj.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Za usporedbu, zastupljenost žena u upravama 350 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi prema podacima The Female FTSE Board Report za 2023. je 40% i...

Dobar posao

Novac nije najvažnija stvar u životu, reći će oni koji ga imaju. Kako bi i vama postao nevažna stavka, donosimo vam nekoliko vještina kojima...

Duh i tijelo

Koje su to loše male navike koje možda nesvjesno imate, a zbog kojih vas ljudi ne vole.

Horoskop

Ako ste dugo željeli promijeniti posao ili sanjali o promaknuću, vrijeme je da saznate kakve vam izglede zvijezde zapravo obećavaju.

Advertisement

Dobar posao

Prvi virtualni Dan karijera

Portal MojPosao priprema projekt jedinstven u Hrvatskoj i srednjoistočnoj Europi.
Nakon osam uspješnih Dana karijera portal MojPosao organizira 1. virtualni sajam karijera u Hrvatskoj i regiji, a održat će se od 11. do 18. studenoga. Direktori tvrtki, prijaviti  se možete do 15. rujna da biste ostvarili popust od 15 posto.

Virtualni Dan karijera inovativno povezuje kandidate s najuspješnijim hrvatskim tvrtkama jer prati najnovije trendove na globalnom tržištu zapošljavanja.

Medijski su pokrovitelji toga događaja Nova TV, Business.hr i Lider.

Prednosti su virtualnog Dana karijera veći doseg do potencijalnih zaposlenika (iz zemlje, regije i cijeloga svijeta), komunikacija s posloprimcima iz udobnosti ureda, povoljan utjecaj na imidž tvrtke zbog snažne medijske kampanje, okruženje vodećih hrvatskih tvrtki, uvid u točan broj posjetitelja štanda te što nema troškova uređivanja štanda i izrade posebnih promidžbenih materijala.

Zašto ste se odlučili za organizaciju virtualne inačice Dana karijera, što vas je na to potaknulo?

– Nakon održanih osam Dana karijera odlučili smo dalje razvijati koncept i virtualni sajam bio je logičan nastavak. Uspješno održani virtualni sajmovi poslova u Francuskoj, Španjolskoj i Sjedinjenim Američkim Državama pokazali su da je virtualno zapošljavanje budućnost tržišta rada i nismo mnogo dvojili oko pokretanja projekta. Dosadašnji koncept Dana karijera bilo je potrebno osvježiti, a virtualnim Danom karijera ćemo proširit ćemo doseg, efekte i izlagačima smanjiti troškove – rekao nam je Marko Oltean, voditelj Odjela za odnose s klijentima portala MojPosao.

Po čemu se ti Dani karijera razlikuju od klasičnih (u Boćarskom domu)?

– Virtualni Dan karijera donosi prednosti i posjetiteljima i tvrtkama izlagačima. Mjesto održavanja više nije prepreka za dolazak na sajam. Odmah nakon pristupa aplikaciji posjetitelji će moći vidjeti koje tvrtke sudjeluju i koje su radne pozicije kod njih otvorene. Životopis ostavljaju u elektroničkom obliku, što znači da je smanjena mogućnost njegova gubitka, a nema ni naknadnog unošenja podataka u bazu. Posjetitelji također mogu "chatom" izravno komunicirati s voditeljima ljudskih potencijala ili upravom tvrtke, ispuniti kratku anketu i doznati koja pozicija u tim poduzećima najbolje odgovara njihovim kvalifikacijama te steći dojam o radnom ozračju u tvrtki pregledavajući videomaterijale. Tvrtke izlagači sudjelovanjem na sajmu ostvarit će veći doseg, odnosno potražiti buduće zaposlenike među kandidatima iz cijele zemlje i regije, odabrati najprikladnije vrijeme za komunikaciju s posjetiteljima iz udobnosti vlastita ureda, dobiti točan uvid u broj posjetitelja štanda i ostvariti niže troškove izlaganja (budući da nema troškova uređenja štanda, potrebe za angažiranjem dodatnog osoblja ili izostankom zaposlenika iz ureda) – istaknuo je naš sugovornik.

Kakav vam je odziv tvrtki i aplikanata; koliko ih se javilo?

– Reakcije potencijalnih izlagača pozitivne su, što opravdava naša očekivanja da će 1. vrtualni Dan karijera biti uspješan. Velik je interes upravo za štandove s najvećim brojem interaktivnih modula, a nekoliko je tvrtki već potvrdilo sudjelovanje. Odziv posjetitelja moći ćemo komentirati tek kada aplikacija bude dostupna, odnosno 11. studenog. Vjerujemo da će premašiti sve dosadašnje Dane karijera.

Kakve rezultate očekujete? Ovisi li o njima organizacija idućeg virtualnog Dana?

– Primarni cilj prilikom pokretanja projekta nije bilo ostvarenje profita pod svaku cijenu. Projekt je ulaganje u budućnost i strateški je važan za MojPosao. Naša je želja osigurati dodanu vrijednost uz svaku uslugu koju pružamo svojim klijentima, a 1. virtualni Dan karijera povećat će šanse posloprimcima za pronalazak budućeg zaposlenja, kao i šanse tvrtki za pronalazak željenog profila zaposlenika. Održavanje idućeg virtualnog Dana karijera ne ovisi o uspjehu prvog iako vjerujemo da on neće izostati. Već sada možemo reći da će se 2. virtualni Dan karijera gotovo sigurno održati.

Je li takvo što ikad organizirano u Hrvatskoj? Je li organizacija bila komplicirana i koliko je stajala?

– To je prvi virtualni sajam poslova u Hrvatskoj, ali i središnjoj i istočnoj Europi. Organizacija je izuzetno zahtjevna. Za potrebe portala MojPosao razvija se aplikacija na hrvatskom jeziku koja je po opcijama koje pruža usklađena s dosadašnjim Danima karijera, ali uz više kanala koji omogućuju interakciju između posloprimaca i poslodavaca. Cijena aplikacije poslovna je tajna – završio je susretljivi i ljubazni gospodin Oltean.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Čak i ako nikada niste čuli za Dunning-Krugerov efekt, sigurno ste ga vidjeli na djelu

Dobar posao

Pojam ‘ghostinga’ najčešće povezujemo s dejtanjem, no sve se više ‘ghosting’ spominje i u poslovnom okruženju. O čemu se zapravo radi?

Top menadžerica

Vidimo blagi porast zapošljavanja žena na višim i odgovornijim funkcija kao i porast internih rotacija koje su stvorile dodatnu priliku za napredovanje.

Drama Queen

Sjetimo se ovoga kad sutra budemo komentirale jedna drugu, od šminke, oblačenja pa do sposobnosti ili nesposobnosti na radnome mjestu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.