Prvih 25 godina zbora Zvjezdice

Djevojački zbor Zvjezdice , danas, 28. ožujka obilježit će 25 godina postojanja svečanim koncertom u zagrebačkom HNK. Program koncerta svojevrstan je presjek dosadašnjeg rada zbora, a skladbe koje će izvesti obilježile su rad Zvjezdica i njihova osnivača i ravnatelja maestra Zdravka Šljivca.

Na ovogodišnjem koncertu pjevat će dvije solistice koje su potekle iz Zvjezdica; Martina Zadro koja je trenutno jedna od najboljih hrvatskih sopranistica i njezina studentica solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Tanja Ruždjak.

Na koncertu će nastupiti i mnoge poznate bivše članice zbora te Hrvatski komorni orkestar, Tamburaški orkestar HRT-a, Martina Zadro, Martina Gojčeta Silić, Tanja Ruždjak, Eva Košir Karačić, Tamara Coha Mandić, Dijana Grubišić-Ćiković, Ivana Bilić, Helena Borović, Mario Penzar i Boris Žuvela.

Iz Zvjezdica među zvijezde krenule su i Nina Badrić, Tajči, Divasice, Helena Bastić, Petra iz grupe Flyer, Katarina iz ET-a, i još mnogo uspješnih žena kojima su Zvjezdice obilježile mladost ali i cijeli život.

Karata za večerašnji koncert više nema, sve su rasprodane, ali prate ga kamere HTV-a, te se nadamo skorom emitiranju.

Poslušajte  Djevojačke vede, skladbu koju je napisao predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.