Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Punk couture

Slavna Versace haljina uskoro na izložbi u MET-u

Punk nije mrtav, a pogotovo ne u modnoj industriji, složili bi se mnogi slavni dizajneri. Buntovnički komadi vraćaju se na modne piste u bilo kojem obliku skoro svake godine, a neki ostavljaju snažan dojam pa se o njima priča još desetljećima nakon.

Ulična moda uspjela je u tolikoj mjeri inspirirati dizajnere da danas postoji impresivna kolekcija punkerskog coutoura koja će se uskoro moći vidjeti u Metropolitan Museum of Art u New Yorku. Tamo će se naći i jedna od najpoznatijih 'buntovničkih' haljina – Versace 'safety pin dress'- koja je izgradila karijeru, tada ne baš toliko poznatoj, supruzi Hugh Granta, Elizabeth Hurley.Sedamdesetih godina prošlog stoljeća od kad se pojavio kao glazbeni pravac, punk osvaja ulice ne samo buntovničkim pokretom već i modnim izričajem. Na maštovito spojenim iskidanim komadima odjeće, lanci, ziherice, šiljci i 'marte' samo su neki od modnih detalja koje povezujemo s punkom. Nekoć ‘uradi sam’ kreacije nekako su se uspjeli popesti do visoke mode.

Izložba 'PUNK: kaos do couturea' koja će se održati u MET- u od 9.svibnja do 14. kolovoza, 2013., najbolje će dočarati taj put i prisjetiti nas kreacija koje su ga obilježile i nekima promijenile život.Do pojave Elizabeth Hurley u Versace haljini sa zlatnim zihericama, toalete crvenih tepiha bile su poprilično predvidljive i dosadne. Ova punkom inspirirana atraktivna haljina uzburkala je strasti na premijeri filma njezinog tadašnjeg supruga Hugha Granta, ‘Četiri vjenčanja i sprovod’.

Mnogi su je tada optužili da je neprimjereno odjevena te da haljina previše pokazuje, no ona je zlim jezicima imala dodati samo kako je ‘Versace dizajner koji slavi žensku figuru, a ne skriva je’.

Elizabeth Hurley u to vrijeme nije bila planetarno popularna te si nije mogla priuštiti skupocijene dizajnerske haljine za premijere svog supruga. Ovu Versace haljinu posudila je i njome se katapultirala u medijski svijet slavnih. Nakon što ju je primjetio cijeli svijet Liz je postala zaštitno lice velike kozmetičke kuće Estee Lauder, dobila ulogu u filmu Austin Powers i lansirala vlastitu liniju kupaćih kostima.Bio je to veliki dan i za Versace. Crna haljina sa zlatnim zihericama ubrzo je postala njihov napoznatiji i najcjenjeniji komad odjeće. Na aukciji u Harrod’s-u 2007. godine ova je legendarna toaleta postigla cijenu veću od 10 tisuća funti. Sam Gianni Versace svojedobno je rekao kako je ova neo-punk haljina zapravo inspirirana i razvojem indijskog sarija, iako nam je u to teško povjerovati gledajući izazovnu Hurley.

Na svemu što ova haljina predstavlja, modna kuća Versace gradila je moto brenda- razbijamo paradoksalne kontroverze i slavimo žensko tijelo.

Godine 2012. slavna je haljina ‘uskrsnula’ na popularnoj Lady Gagi koja je odlučila baš u njoj posjetiti Donatellu Versace. Slavna pjevačica promovirala je ovu modnu kuću noseći njihove legendarne modele u video spotu za pjesmu The Edge of Glory.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Da je bila riječ o dobroj odluci potvrdio je već prvi pogled na prostranu garažu.

Fashion report

Rezultat spomenutog je "Love the future again" kolekcija temeljena na prirodnim tkaninama i bojama.

Trendovi

Kada u trgovini vidite prekrasan komad odjeće i sa zadovoljstvom ga kupite, rijetko kada vodite brigu o tome kako ćete ga prati.

Trendovi

Pametni sat je nešto na što se je jednostavno i lako naviknuti – ima toliko korisnih značajki da jednom kada ga počnete koristiti neće...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.