Prilikom predstavljanja L’ERBOLARIO noviteta, imali smo čast kušati ovu čarobnu tortu blogerice Uvijek Gladna.
Ružina vodica je aromatizirana voda dobivena namakanjem ružinih latica. Često se koristi u proizvodnji parfema, ali se može koristiti i u oplemenjivanju jela ili napitaka. Evo kako to izgleda u receptu za jednu tortu!
Biskvit:
- 200g maslaca
- 180g šećera
- 4 jaja
- 1/2 korice limuna i sok limuna
- 1/2 korice naranče i soka
- 1 korica mandarine
- 2 zlice ružine vodice
- 150g brašna
- 1 prašak za pecivo
- Pola žličice kardamoma
- 100g mljevenih badema
- 100g mljevenih neslanih pistacija
- 4 žlice mlijeka
Miksajte mekani maslac i šećer, dodati korice citrusa i ružinu vodicu, dodati jaja jedno po jednu, između miksati. Dodati sok voća i suhe sastojke, a na kraju mlijeko.
Kalup 20cm premazati maslacem, peći 40ak min ili u dva kalupa 25min.
Krema:
- 100g bijele čokolade
- 100g maslaca od badema
- Pola mahune vanilije
- Korica naranče, mandarine i sok jedne mandarine
- 1 žlica ružine vodice
- 250g mascarponea
- 250 slatkog vrhnja
Sve miksati i premazati hladan biskvit, ukrasiti ružama i pistacijama.