Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Put do savršenih bedara

Uz pravilnu prehranu i malo vježbe i vi se možete riješiti svog najvećeg kompleksa.

Jeste li jedna od onih koje nisu obukle minicu još od tinejdžerskog razdoblja? Najveći kompleks mnogih žena upravo su natkoljenice, točnije bedra. No, kardinalna greška je jednostavno ih sakrivati i niti ne pokušavati oblikovati. Ovaj dio tijela kod većine je skloniji nakupljanju masnih stanica, što predstavlja problem genetske prirode.

No, dobra vijest za one koji su u kritičnoj skupini: noge je ipak poprilično jednostavno oblikovati. Ali, ne samo vježbom. Otkrivamo vam na što trebate pripaziti ukoliko želite imati lijepo oblikovana bedra.

Pravilnom prehranom smanjite masne naslage


Iako jedete umjereno, nikako se ne možete riješiti masnih naslaga na nogama? Bez obzira na količinu hrane koju unosite dnevno, obratite pažnju na njezinu kvalitetu.

Odviknite se od visokokalorične i hrane pripravljene na masti jer se upravo masnoće iz takvih obroka nakupljaju u bedrima. Razumna prehrana obuhvaća vlaknima bogatu hranu, povrće, voće i ostale ugljikohidrate. Budite umjereni s unosom proteina i niskih masnoća.Tjelovježba za oblikovanje bedara

Ukoliko nemate vremena za hodanje, plivanje ili vožnju bicikla, uvrstite u svoj dnevni raspored i ove dvije vježbe koje će pomoći u oblikovanju mišića vaših nogu.

Prva i najbolja takva vježba su čučnjevi. Ako se umjereno izvode oblikovat će natkoljenicu i stražnjicu vrlo brzo. Započnite dan sa deset čučnjeva u dvije do tri serije. Napravite istu stvar još tri puta na dan, a s vremenom povećavajte broj čučnjeva u seriji.Vježba istezanja također su efikasan način za učvršćenje mišića kvadricepsa. Pričvrstite uteg ili nešto čvrsto za oba gležnja. Lezite na desnu stranu i savijte nogu koja je na podu, a onu drugu protegnite u zrak koliko god možete. Zatim ju polako spuštajte sve dok ne dodirne pod. Ponovite deset puta. Potom se okrenite na drugu stranu i napravite to isto.

Budite strpljivi

Vidljive rezultate nećete postići preko noći. Nemojte se odmah na početku previše umarati s napornim vježbanjem. Polagano prilagođavajte tijelo ovakvoj vrsti rekreacije i svaki put ćete osjetiti kako vam sve lakše i lakše ide. Tek tada je vrijeme da povećate dozu.Nakon što ste sve discipliniranom prehranom i ciljanim vježbama postigli rezultate, napokon možete izvaditi na sunce svoju minicu i prošetati bedra na kojima će vam mnogi zavidjeti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Povodom Dana planeta Zemlje, razgovaramo o tome što možemo učiniti kako bismo pomogli našem planetu da ozdravi.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

Duh i tijelo

Yerkes-Dodsonov zakon definirali su davne 1908. godine psiholozi Robert M. Yerkes i John Dillingham Dodson, a kaže da premalo uzbuđenja (stresa) vodi u dosadu...

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.