Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Put kroz albanske ljepote

Daljnje avanture zahvaljujući mrzovoljnom mehaničaru dobrog srca

U Tirani su se Bora i njezini cimeri Alexa i Arian pokazali kao savršeni domaćini. Upoznali su me s mnoštvom prijatelja i vodili me na razna okupljanja.

Upao sam taman na vrijeme kad je bio nacionalni praznik pa sam imao priliku vidjeti ljude opuštenije nego inače, obitelji su ležale po parkovima i bilo je puno šašavih ljudi po ulicama. Osjećao sam se kao doma, ispijajući kavu, družeći se,  dok se u zraku osjećala pomalo kriminalna atmosfera.

Bora i prijatelji su me odveli i na godišnju zabavu organizacije koja se bavi potenciranjem promjena u Albaniji 'Mjaft', što znači 'Dosta'.Ostao sam još par dana u Tirani te nakon toga krenuo put prema Elbasanu. Sulky se opet našao u problemima pa kad sam ga napokon parkirao u jednu od garaža Elbasana, a u roku sata je cijeli grad znao kako ludi Nizozemac traži mehaničara kako bi nastavio put.

Nakon sat vremena našao sam svog mehaničara, mrzovoljnog alkoholičara s dobrim srcem kojem mogu biti zahvalan što sam uspio otisnuti se u daljnju avanturu. U Elbasanu mi je smještaj ponudio dečko kojeg sam upoznao kod mehaničara – Gersi. Kod njega sam okusio čari kuhanja u dnevnoj sobi  i mogu vam reći da jelo skuhano na taj način ima bolji okus.Gersi je tipičan albanski dečko koji ne vidi budućnost u svojoj zemlji i planira otići u Švicarsku kroz Grčku kako bi postao financijski neovisan. Dok sam ja bio tamo, Gersi je navršio 18 godina i mogu reći kako mu je znanje engleskog na dobroj razini što govori kako zaslužuje više i bolje od posla u autopraonici, kojeg trenutno radi.

Ipak, roditelji nemaju novaca da  ga pošalju na fakultet pa će on kao i njegov stariji brat otići u inozemstvo, dalje od granice kriminala blizu koje se trenutno nalazi.

U međuvremenu, dok sam odsjeo kod Gersijevih bio sam u noćnom izlasku u senzualnoj Tirani te sam otišao planinariti u prekrasno Shquiperië područje. Nisam mogao objasniti ljudima iz sela iz kojeg sam krenuo zašto želim spavati u planini okružen vukovima pa sam ih ostavio zbunjenima. Ako netko može objasniti, htio bih i ja znati…The 2010 Silk Route

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Putovanja

Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski...

Anja može sve

Budimpešta mi je godinama na bucket listi i samo sam čekala kada će se otvoriti savršena prilika za posjetiti taj kraljevski grad.

Gastronomija

Raj za gurmane, vinoljupce i pivoljupce, Požeško-slavonska županija poziva da je otkrijete!

Putovanja

U nizu adventskih događanja diljem Hrvatske upravo jedan poseban advent je u Ogulinu, zavičaju bajke

Advertisement