Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Putovanja na izbor – Kina, Brazil ili Peru

Od bližih destinacija nudi se Portugal i Makedonija.

Teško je nakon godišnjeg odmora zamisliti da ćemo sada cijelu godinu provesti na jednom mjestu. Kako bismo si olakšali tu pomisao, možete barem početi planirati neko novo putovanje i do kraja ove godine obići još neku destinaciju. Kako ne biste previše istraživali,  turistička agencija PBZ Card Jumbo Travel Services pobrinula se s prijedlogom putovanja koji će vas svakako oduševiti.

Kako bi vam planiranje i financiranje putovanja bilo što jednostavnije, PBZ Card Jumbo Travel Services je korisnicima American Express kartice omogućio obročnu otplatu do 12 rata bez kamata i naknada, kao i otplatu putem American Express potrošačkog kredita do 60 rata.

Egzotični Brazil i Peru

Krenimo s egzotičnim Brazilom. Putovanje je zakazano za period od 13. do 23. listopada 2011. Brazil je teško obići odjednom, no vidjeti Rio de Janeiro s vjerojatno najpoznatijim plažama na svijetu – Copacabanom i Ipanemom, posjetiti kip Krista te brdo Šećernu glavu s koje se pruža predivan pogled na Rio, doživjeti slapove Iguazu na tromeđi Brazila, Argentine i Paragvaja neopisiv je doživljaj. Nakon razgledavanja odmor slijedi u najpoznatijoj odmorišnoj destinaciji Brazila, u Salvadoru de Bahia.

Putovanje traje 11 dana. Leti se prvo do Lisabona, zatim se 4 dana provodi u Riu de Janieru nakon čega se obilazi Iguazu i kao šećer na kraju dolaze tri noćenja u Salvador de Bahii. Povratak je također preko Lisabona, Frankfurta i slijeće se u Zagrebu. Cijena aranžmana (dvokrevetna soba) je 13.490 kn, a nadoplata za jednu osobu je 3.790 kn.Samo malo dalje, ali na istom kraju svijeta postoji aranžman za Peru i to od 4. do 13. studenog 2011. Peru je zemlja koju nazivaju Kraljevstvom Sunca, zemljom kontrasta i starih kultura u kojoj je još uvijek prisutan tradicionalan način života Indijanaca. Španjolski konkvistadori su došli u potrazi za zlatom, ali nisu pronašli najveće blago – izgubljeni grad Machu Picchu!

Putovanje traje 10 dana i putuje se preko Pariza za Limu. Treći dan se ide za Cusco gdje se razgledava Sveta Dolina te Moray i Maras. Zatim se iduća dva dana posjećuje Ollantaytambo, Pisaq i Machu Picchu. Do kraja putovanja se još obilazi gradić Puno, Titicaca i otok Taquile. Cijena aranžmana je 18.290 kn, a nadoplata za jednu osobu je 2.950 kn.

Krajnji zapad Europe

Nešto bliže, u Europi, organiziran je put u Madeiru i Lisabon u periodu od 23. do 30. listopada 2011. Madeira – otok impresivnih pejsaža i bujne vegetacije gdje se isprepliće cvjetno šarenilo s prapovijesnom šumom. 1999. godine uvrštena je na listu UNESCOVE prirodne svjetske baštine i predstavlja pravi 'biser Atlantika“ s glavnim gradom provincije Funchalom i njegovom živopisnom tržnicom na kojoj se nudi raznovrsno tropsko voće, cvijeće, lokalne rukotvorine i svježa riba.Riječ je o 8-dnevnom putovanju od čega je šest dana zamišljen smještaj u Funchalu, a ostatak u Lisabonu. Naravno, nude se razni fakultativni izleti. Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi je 5.690 kn do 1.rujna, nakon toga je 5.990 kn, dok je nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn.

Kina u 11 dana

Još jedna daleka destinaciju ponudi je Kina od 18. – 28. listopada 2011., a obilaze se Shangai, Zhujiajiao, Suzhou, Hangzhou, Nanjing i Peking. Od davnina ljudi su poznavali i divili se svjetskim čudima – značajnim spomenicima kulture svoga doba jer je veliku važnost u kulturi imala upravo sprega između umjetničke vizije i graditeljske vještine potrebne za stvaranje tako golemih zdanja. Međutim, ne smijemo zaboraviti niti svjetska čuda koja obilježavaju naše doba.

 

U Kini se tako posebno ističe najveća građevina sagrađena ljudskom rukom – gotovo 8.000 km dugačak Kineski zid, čija je izgradnja trajala punih 20 stoljeća! Na samom početku putovanja imat ćete priliku upoznati jedan od najpoznatijih gradova svijeta – Shangai, u kojem su bogata povijest i uplitanje “zapadnjaka” ostavili mnoštvo tragova. Nekad razdiran poznatim opijumskim ratovima, danas je moderna metropola, jedna od najvećih luka na svijetu i trgovačko središte Kine s gotovo 19 milijuna stanovnika. Pet puta veći od Los Angelesa, modernim putnicima pruža sliku suvremene Kine.

Putovanje od 11 dana kreće letom iz Zagreba preko Istanbula za Shangai, a povratak je iz Pekinga preko Istanbula do Zagreba. Cijena aranžmana (u dvokrevetnoj sobi) do 12. rujna je 7.990, nakon tog datuma iznosi 8.590 kn, a doplata za jednokrevetnu je 1.800 kn.

Ohrid nadokvat ruke

Ukoliko vas vesele kraća putovanja u blizini Hrvatske, predlažemo vam četverodnevno putovanje u Makedoniju. Skoplje, glavni grad Makedonije, u dolini rijeke Vardar stoljećima je bio na raskrižju putova i pod utjecajem različitih kultura: rimske, turske i, u novijoj povijesti, austrougarske. Njegovo bogatstvo predstavlja i gastronomska ponuda, spoj slavenske i turske kuhinje s jelima koja se prenose iz naraštaja u naraštaj. Ohridsko jezero je zbog izuzetnih prirodnih i kulturnih karakteristika 1980. godine uvršteno na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. Mnogobrojnost crkava i manastira uz koje se vežu zanimljive priče podjednako intrigiraju, kao i tajna izrade poznatih ohridskih bisera.Putovanje traje od 7. do 10.listopada 2011., a obilazi se Skoplje, Nacionalni park Mavrovo, Ohrid i Bitola. Cijena aranžmana je 3.290 kn, a doplata za jednokrevetnu je 430 kn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.