Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Putovanje koje odgovara vašoj osobnosti

Razmislite prije nego se otisnete u avanturu.

Odluka o odmoru, bilo da se radi o ljetovanju ili zimovanju, ne smije se donijeti samo na temelju toga što je ponuda zanimljiva. Svatko pojedinačno ima vlastitu viziju idealnog odmora. Ako ste osoba koja se voli izležavati na plaži uz koktele logično je da se nećete vratiti sretni s planinarenja na koje vas je natjerao partner. Možda ste na neka putovanja i odmore otišli i ne razmišljajući previše. Je li vam se ikada dogodilo da ste se vratili kući umorni od odmora? Uz veliku dozu razočaranja? Ako je odgovor potvrdan, moguće je da putovanje koje ste odabrali nije odgovaralo vašoj osobnosti.

Prema riječima Arthura Hoffmana, jednog od vodećih ljudi internetskog portala za putovanja Expedia, odabir odmora, bilo da se radi o ljetovanju ili zimovanju, ne svodi se samo na to da ponuda zvuči zanimljivo. Potrebno je uzeti u obzir tražite li odmor i zabavu, kratak predah ili mjesto za potpuni spokoj. Zatim, idete li sami, s partnerom ili s prijateljima.

Razmislite i o tome želite li u šoping, posjećivanje znamenitosti, tražite li avanturu, želite li se okušati u ekstremnim sportovima te koliko ste fleksibilni kad je u pitanju hrana. Dobro izanalizirajte brošure i turističku ponudu kako ne biste ponovili iste pogreške te ne zaboravite na vlastitu osobnost:

Tihi tip

Obično ste rezervirani, preferirate manje skupine ljudi, možda samo najbliže prijatelje ili obitelj. Nije vam problem samima otići do muzeja, vrijeme provesti čitajući knjigu na usamljenoj plaži. U biti, volite aktivnosti koje stimuliraju vaš intelekt i pomažu vam da vam se napune baterije. Mjesta za vas su: Firenca, Maldivi, Kerala (Indija)

Otvoreni tip

Prijateljski ste nastrojeni volite izlaske, volite biti zauzetima, volite živa odredišta. Društveni ste i lako stječete nova poznanstva. Volite akciju i avanturu, zanimljive i neobične restorane, klupsku scenu. U osnovi, pašu vam sve aktivnosti koja stimuliraju osjetila. Mjesta za vas su: Dubai, Tajland, Hawaii, Goa, Pag (Zrće), Beograd.Eksperimentalni tip

Maštoviti ste, intelektualno radoznali , otvoreni prema novim i raznovrsnim iskustvima. Vaš idealan odmor je u metropoli koja vam dopušta da ste izgubite, posjetite avangardne izložbe, mjuzikle, ili pak da odete na penjanje po stijenama u tom istom aranžmanu. Volite isprobavati nova jela i otkrivati nove kulture. Mjesta za vas: Španjolska, Italija, SAD, London, Indija.

Konzervativni tip

Volite tradicionalno. Novo vas ne zanima. Želite posjećivati mjesta i činiti stvari koje su društveno prihvatljive kao i odobrene od strane obitelji i bližih prijatelja -posjećivanje Pariza radi Eiffelovog tornja, na primjer. Mjesta za vas su: Velika Britanija, Bliski Istok, Egipat.

Metro-portal.hr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Redakcija She.hr dobila je na tjedan dana korištenja novu Toyotu C-HR, hibrid već dokazano snalažljiv na gradskim prometnicama.

Moj dom

Bilo da tražite opuštajuće utočište na Madeiri okruženo rascvjetanim cvijećem ili produljeni gradski odmor u Dubrovniku, produženi boravak omogućuje putnicima da otkriju svijet vlastitim...

Putovanja

Goran Jović, poznati putopisac i svjetski nagrađivani fotograf, iskreno može reći da obožava svoj posao.

Putovanja

Ima li boljeg načina za istraživanje bezvremenskih odredišta i stvaranje nezaboravnih uspomena od panoramskog pogleda od 360 stupnjeva iz zraka - leteći balonom na...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.