Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 1

Putovanje kroz vrijeme je moguće uz Zagreb Time Travel – prvu VR i AR digitalnu turističku turu

Gemifikacija je budućnost koju su prepoznale najveće svjetske kompanije, pa i tim Zagreb Time Travela.

U utorak 15.05.2018. u prostoru Tehnološkog parka Zagreb lansirana je prva digitalna zagrebačka turistička tura koja ponudu i znamenitosti grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme, uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Posjetitelji će tijekom ture svjedočiti isprepletanju prošlosti i sadašnjosti grada uz pomoć tableta koji postaje njihov “Vremeplov” i omogućuje turistu da putem „digitalnog prozora“ zaviri u prošlost i vidi inače nevidljive urbane legende i povijesne događaje.

Kata Barišić

Gemifikacija je budućnost koju su prepoznale najveće svjetske kompanije, pa i tim Zagreb Time Travela. Turisti će tako u sklopu ove aplikacije sakupljati bodove rješavajući povijesne pitalice i zanimljive zagonetke učeći pritom o gradu kroz igru. Vodiči kroz grad u prvoj turi su poznate žene iz povijesti Zagreba (Manda, gđa Šenoa, kumica Barica, vještica Barica Cindek, književnica Marija Jurić Zagorka, književni lik Dora Krupićeva, Crna Kraljica itd.). Također, moći će saznati brojne zanimljive činjenice o gradu te snimiti atraktivne fotografije s povijesnim likovima i jedinstvenim zagrebačkim pozadinama koje mogu dijeliti na svojim društvenim mrežama te tako postati promotori našega grada.

 

 

Konferenciju za medije vodile su najpoznatija kumica s Dolca – Barica i najpoznatija zagrebačka književnica – Marija Jurić Zagorka. Za ovu priliku su ‘oživjele’, kako i priliči predstavljanju aplikacije koja oživljava povijest grada. Zanimljivom panelu prisustvovali su suradnici na projektu: Ivana Rajković Pavlić iz Razvojne agencije, Dražen Nikolić iz Founder Institute Croatia, Ervin Silić iz studia Novene, Iva Silla iz Secret Zagreba, Ivona Filej Ribarić iz Zagrebačke banke te Iva Peroković iz Swanky hostela koji su svi redom dali svoj veliki doprinos i podršku projektu.

“Ovim se projektom želi pokazati kako se i u Hrvatskoj kreativnošću, predanim radom i trudom može uspjeti te da treba vjerovati u svoje snove i uspjeh neće izostati.” – izjavila je idejna začetnica Zagreb Time Travela Kata Barišić, uspješna dugogodišnja poduzetnica i vlasnica web shopa PokloniMe.

 

Projekt je 2016. godine osvojio nagradu u sklopu Startup Factory Zagreb, a prepoznat je i sufinanciran i od strane Turističke zajednice grada Zagreba. Također, osvojio je prvu nagradu u kategoriji “Poduzetništvo” u sklopu natječaja #MojZabaStart2017, kao i nagradu javnosti koja nas je posebno razveselila.

“Nakon Zagreba planiramo osmisliti rute za ostale hrvatske i svjetske gradove.” – zaključuje Kata Barišić.

Aplikacija Zagreb Time Travel nalazi se na tabletu te će se u sklopu mobilne aplikacije nuditi popusti i preporuke za muzeje, hostele, ugostiteljske objekte i slično. Prva tura je dostupna na hrvatskome i engleskome jeziku te se može rezervirati na www.zagrebtimetravel.com po cijeni od 30Eura za do 3 osobe. Pozivamo vas na Zagreb Time Travel putovanje u prošlost i nadamo da se vidimo uskoro na turi u budućnosti.

Pročitajte još

Život u dvoje

5 prijedloga za originalne darove na Dan zaljubljenih.

Dobar posao

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom obilježava event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative „Girls in ICT Day“.

Video box 1

Zagreb Time Travel prva je turistička tura Zagrebom koja najbolju ponudu i znamenitosti grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme, oživljavajući povijesne događaje i...

Dobar posao

Kata Barišić je vlasnica prvog hrvatskog web shopa za iskustvene i personalizirane poklone za sve moguće i nemoguće prigode.

Advertisement