Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Putovanje u vlastitom aranžmanu

Neka sve bude upravo kako vi želite.

Rezervirati putovanje danas je zaista jednostavno. Otvori se šarena brošura, baci pogled na cijenu i bira broj agencije. Lako poput naručivanje pizze iz obližnjeg restorana. No ako ste od onih koji ne vole fast food već uživaju birajući sastojke i spravljajući domaću spizu, možda ćete poželjeti sami skrojiti svoje putovanje… Izabrati svoj hotel, hostel ili kamp, iznajmiti auto i istražiti puteve kojima se rjeđe ide, ili ne planirati ništa i pustiti da vas odredište inspirira i odvede u nepoznatom smjeru. Putovanje u vlastitom aranžmanu zahtijeva više truda,vremena i organizacijskih vještina, no te su pripreme zapravo slatke muke, maštanja…prvi dio puta.

Putujete li avionom
, počnite pretraživati letove i nekoliko mjeseci unaprijed. Često ćete tako proći jeftinije, osobito izbjegnete li vikende, dane netom prije velikih blagdana i razdoblja školskih praznika. Na prekooceanskim letovima ne birajte sjedalo uz prozor. Zasloni su spušteni za vrijeme cijelog leta, pogled na oblake brzo dosadi, a želite li prošetati ili otići u WC svaki ćete puta morati inkomodirati vaša dva susjeda. Oni će morati ustati kako bi vas propustili, ili ćete ih pak morati preskakati ukoliko spavaju. Nabolje je sjedalo uz prolaz gdje možete ispružiti noge u prolaz. Na letu od kojih dvanaestak sati, ta mala povlastica izaziva ljubomorne poglede suputnika.

Pri odabiru smještaja procijenite koliko ćete vremena provoditi u sobi, koliko vam je važan komfor i naravno, cijena. Želite li proći jeftinije, hosteli su odličan izbor. Dvokrevetne su sobe često jednako dobre kao u hotelima. One velike spavaonice sa po desetak kreveta zaista nisu za svakoga, no ako putujete u većem društvu i krevet vam je samo usputna postaja za par sati punjenja baterija, ova jeftina opcija neće vas razočarati.

Po dolasku na destinaciju obavezno je svratiti u turistički ured. Gotovo u pravilu dostupne su besplatne karte grada. Pokupite sve vodiče,letke i brošure. Te su knjižice pune ne samo korisnih informacija, već i kupona s popustima za restorane, turističke atrakcije… Dobro je uputiti se kako funkcionira javni prijevoz, kupiti dnevnu kartu ili turistički pokaz koji vrijedi nekoliko dana, a često se može kombinirati s ostalim uslugama poput žičara ili turističkih gondola za razgledavanje grada. Odlučite li se za taxi, dogovorite cijenu unaprijed.

Dobro je prije puta
potražiti adresu hrvatske ambasade u zemlji u koju odlazite i kopirati putovnicu. Kopija uvelike pomaže pri izdavanju novih isparava u slučaju krađe ili gubitka originala.

Prosurfajte i internetskim forumima, pročitajte što drugi kažu o destinaciji koju ste odabrali. Usmena predaja još uvijek je najsigurniji način informiranja! Dobro se pripremite, odvažite i ne zaboravite uživati!


http://www.puturist.com


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Avio prijevoznici i zračne luke koriste mnoge stručne izraze u svom poslovanju koje često mogu zbuniti.

Putovanja

Otići gdje poželim i raditi što želim imperativi su postpandemijskih putovanja.

Putovanja

79% putnika iz Hrvatske su izjavili da su im održiva putovanja važna mogu posvuda pronaći nadahnuće – bez obzira na to kamo bi ih...

Putovanja

Kao zemlja s dugačkom obalom, Grčka ima da ponudi nešto za sve turiste ovisno od potreba, afiniteta i financijskih mogućnosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.