Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Raskoš Crazy Beara

Gostionica iz 15. stoljeća postala 'najseksi' hotelom u Europi

Najstarija građevina u Beaconsfieldu u Engleskoj proteklih je četiri godine imala svojevrsan make-over te je pretvorena u čaroban hotel koji odiše, po nekima, pretjeranim luksuzom. Izvana zdanje ne odaje takav dojam, no već sam pogled na raskošnu kristalnu kvaku na ulaznim vratima na to upućuje. Čim se ona otvore – otkriva se sva raskoš Crazy Beara.

Gostionica i prenoćište za kočijaše iz 15. stoljeća uz pomoć sadašnjeg vlasnika Jasona Hunta te intrigantne arhitekture, luksuznih materijala i spektakularne rasvjete je pretvoren u dekadentni hotel sa sedamnaest spavaćih soba.Njegov trud svakako će cijeniti oni koji vole raskoš, a i posjetitelji sa smislom za humor. Sve što se dalo ‘ušminkati’, ušminkalo se – od kožom presvučenih podova do stropova ukrašenih zlatnim listićima, od mramornih stepenica do kristalnih lustera i baršunastih zavjesa.Za one sklone humoru, u nekim su kupaonicama postavljene dvije školjke jedna do druge kako bi par koji istodobno sjedi na njima mogao razgovarati, recimo, o smislu života. Nakon napornog dana, pak, mogu se zajedno kupati u velikoj bakrenoj kadi koja se puni sa stropa kako bi se postigao efekt vodopada.Neke čari Crazy Beara nisu rezervirane samo za posjetitelje. Ovaj hotel, osim restorana namijenjenog isključivo svojim gostima, sadrži i onaj za ‘običan puk’ te veliki ‘javni’ bar. On je također svojevrstno umjetničko djelo.

Podovi su od talijanskog mramora, šank od bakra i polirane orahovine, a na stropu dva ogromna krovna prozora oko kojih visi šest kristalnih lustera iz 30-tih godina prošlog stoljeća. Uz jedan zid stoji 17 metara dugačak, po mjeri napravljen, chesterfield kauč od crne kože ukrašene Swarovski kristalićima. Raskoš bara upotpunjuju stolovi i stolci od poliranog kositra i teške zavjese od baršuna.Ekstremnim luksuzom zrači i privatni bar po imenu ‘Kristalna soba’ do koje vodi stepenište od bijelog mramora. Ova ‘Aladinova pećina’ ima zidove i stropove ‘presvučene’ u ogledala, namještaj u bijelu, a podove u crnu kožu dok je ostatak namještaja pretežito od poliranog kositra.Hotel koji se nalazi oko četrdeset kilometara od Londona, nudi čak tri restorana- engleski, talijanski i tajlandski koji su uređeni također u dekadentnom stilu, svaki sa svojom temom.Interijer je veliki adut ovog hotela, pa će mnogi pomisliti da ga je savršeno posjetiti u hladnija godišnja doba, no Crazy Bear ima ‘asa u rukavu’. Iza hotela proteže se vrt u kojem se nalazi bazen i vanjski jacuzzi tako da u njemu možete uživati i u ljetnim mjesecima.Noćenje u ovakvom luksuzu koštat će vas od 200 funti, ovisno o sezoni i sobi koju želite. Prava sitnica, zar ne?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti i preporuke

jane iredale vrhunski je američki brend mineralnog make-upa u kojem je svaki proizvod osmišljen da njeguje i štiti kožu prirodnim biljnim ekstraktima.

Savjeti i preporuke

Božanstveno mirisni i nježni, L'Erbolario bestseller tuširanci svakako mogu pomoći zdravlju vaše kože, ali i snazi vašeg uma.

Zanimljivosti

U učinkovitost najsuvremenije tehnologije uvjerile su se Ana Rucner i Nabilah Harron, koje su svoje povjerenje stavile u ruke doktora Kaliterne.

Savjeti i preporuke

Dovoljna su vam ova 4 jednostavna i praktična savjeta.

Advertisement