Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Rat za ženski orgazam

Dugogodišnja borba za zadovoljstvo.

Jedna od važnih pa čak i prijelomnih zasluga seksualne revolucije bila je priznavanje ženskog orgazma. Zbog seksualne revolucije čak su i žene počele o seksu misliti bez srama i osjećaja krivnje.

Spolnost kao nužno zlo

Nekad ne tako davno, javnost je bila sigurna da je spolnost za žene samo nužno zlo. Bili su sigurni da su žene samo objekti za zadovoljenje muškaraca i mašine za rađanje djece. Ženski orgazam je bio tabu, štoviše, mnogi su mislili da on niti ne postoji.

Problem je bio u neshvaćanju ženske seksualnosti, jer su, naravno, i u tim vremenima žene masturbirale i doživljavale orgazam. Od tuda tabu da je masturbacija štetna. Žena je nekad mogla biti samo majka, supruga i kućanica koja je morala zadovoljiti svog supruga. Ako je pritom uživala bila je sablažnjiva i moglo se na nju gledati kao na prostitutku.Zanimljiv podatak nam govori da su se američki plantažeri najradije zabavljali s tamnoputim sluškinjama, jer kod kuće nisu mogli dobiti onu strast koju su tražili. To nije ništa čudno, jer se o ženskom orgazmu nikada nije razgovaralo, a i sam je seksualni čin bio označen kao nešto sramotno.

Fine djevojke iz visokih društvenih krugova zato nisu mogle uživati u svojoj seksualnosti, dok su one neopterećene obvezama visokog društvenog položaja mogle slobodnije istraživati svoje tijelo.Pravo na orgazam

Veliku krivicu za takvo stanje duha na sebi ima i učenje katoličke crkve koje je ženu često prikazivalo kao grešnicu i kurvu. Zatim je seksualna revolucija sve promijenila i ženi dala jednako pravo na seks pa i pravo na ženski orgazam.

Ako je nekad žena možda i bila zadovoljna samo sa zadovoljenjem svog muža, tada se to promijenilo. Žena je i za sebe počela tražiti orgazam, jer je osvijestila svoje pravo na njega. Počela je prihvaćati ljubav i spolnost bez osjećaja krivnje i misli o grijehu, ali i očekivati da će ju njezin muškarac zadovoljiti, ako od nje očekuje isto.Za muškarce je to bilo nešto posve novo. Neki se s tim, dakako, nisu slagali, jer im je zauvijek ostalo u glavi da je orgazam samo u domeni muškarca koji vrhunac dostiže ejakulacijom. Drugi su s oduševljenjem prihvatili oslobođenje ženske seksualnosti i počeli su kako u svom, možda još više, uživati i u ženskom orgazmu.

Biološki vidik

Orgazam muškarca potreban je za razmnožavanje i produljenje vrste, jer muškarac izbacuje sjeme. Ženski orgazam ne utječe na plodnost i mogućnost začeće, već je izraz čistog zadovoljstva. Nekad su neuki ljudi smatrali da vagina tijekom orgazma usisa spermu iz penisa i da tako žena ima više šanse za trudnoću.Možda su to mišljenje raširili i zbog toga da bi u orgazmu pronašli samo biološke razloge i tako ženama ne pružili mogućnost orgazma samo radi vlastitog užitka. Danas žene i muškarci mogu i raspravljati o različitim vrstama i intenzitetima kako muškog tako i ženskog orgazma.

Intimatemedicine.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Seks

Bez sumnje, osobna povezanost proizlazi iz osjećaja sigurnosti, opuštenosti i osjećaja vrhunske ugode.

Seks i osjećaji

Opsesija se može usporediti s osjećajima koje imaju djeca kada ne dobivaju ono što žele - rade sve kako bi na kraju to nešto...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.