Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Razgovor s virtualnim Teslom

Nova tehnologija oživjela slavne izumitelje.

Proslava 60 godina tvrtke Ericsson Nikola Tesla organizirana je jučer na primjeren način u Hypo centru – pomoću hologramske tehnologije "oživljeni su" Nikola Tesla i Lars M. Ericsson.

Event je za mnoge bio pravo iznenađenje, tim više što je sa znamenitim izumiteljima komunicirao poznati televizijski voditelj Krešimir Mišak. 

O čemu se radi? Nova tehnologija omogućuje projekciju visoke definicije slike sa spektakularnim i vjernim 3D prikazom snimljenog ili animiranog video materijala. Koristi posebno razvijenu foliju koja reflektira sliku HD video projektora. Kao rezultat dobivamo virtualnu sliku ne samo različitih veličina već i nevjerojatne jasnoće. Do sada tehnologija se u svijetu koristila u realizaciji velikih spektakala poput dodjela nagrada kao što su Grammy i MTV, ali dobro je došla i za edukativne video sadržaje. Također, u poslovnom svijetu preporučuje se u prezentacijama tehničkih performansi proizvoda te prilikom raznih promocija.

Kreativnu i izvršnu produkciju koja je viđena na obljetnici tvrtke Ericsson Nikola Tesla potpisuje AQUIS, agencija specijalizirana za posebne projekte te producenti Davor Komerički i Goran Pavičić. Za pripremu i izradu video materijala te 3D animaciju za holo projekciju bio je odgovoran redatelj Denis Wohlfart.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Lika je iznimno ponosna na svoga genija, Nikolu Teslu, koji je zapalio Svijet fantastičnim izumima, a bez kojih je teško zamisliti današnje življenje.

Duh i tijelo

Tesla je konstantno radio na projektima i često ih realizirao do kraja. Imao je i čudne navike poput spavanja od samo dva sata.

S modne piste

Dizajnerica je ovu reviju inače u potpunosti posvetila znanosti i znanstvenicima, ponajprije hrvatskim uglednicima svjetskog glasa, preporučavajući ih mladima kao nove i jedine ispravne...

Dobar posao

Prestižna nagrada za predsjednicu Uprave Ericssona Nikola Tesla.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.