Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Različiti ideali ljepote diljem svijeta

U Japanu vole nevinašca, a u Brazilu žene malih grudiju.

Ljepota je u oku promatrača. Različite kulture cijene različite ideale ljepote, a najveće žrtve su upravo žene koje se moraju podvrgavati posebnim tretmanima kako bi bile lijepe. Postavlja se pitanje kome? Globalno gledajući, ružne žene ne postoje jer svaka kultura pomalo drugačije gleda na ženski izgled.

Uganda: Što deblje to bolje

Dok se jednim dijelom svijeta proširio kult mršavosti, drugi traži debljinu. Pripadnice plemena Hima u Ugandi tako prije vjenčanja moraju nabaciti nekoliko kilograma kako bi ih muškarci oženili. Dnevno moraju u tijelo unijeti preko 5000 kalorija. Zašto? Samo bogat muškarac si može priuštiti debelu ženu.

Tajland: Žene žirafe


Žene plemena Padaung na sjeveru Tajlanda poznate su po dugačkim vratovima. Od malih nogu moraju nositi prstene od mesinga oko vrata kako bi se on izdužio kao kod žirafe. Do kraja života prosječna žena može imati vrat dugačak do 40 centimetara, a 10 kilograma težak prsten skida se samo u iznimnim situacijama.

Obala Bjelokosti: Velike guze


Neke žene pokušavaju učvrstiti svoje guze kako bi stale u savršene traperice. Žene iz Obale Bjelokosti pokušavaju imati velike seksi guze koje ponosno prezentiraju u kratkim hlačama i haljinicama.

Brazil: Male grudi

Ogroman dekolte i silikonske grudi u Brazilu nisu na cijeni. Brazilci smatraju da je manje više i prirodnije te da žene s malim grudima izgledaju elegantnije.

Japan: Lolita!


Slatke i 'nevine' djevojčice prototip su ljepote u Japanu. tzv. Kawaii ili Lolita djevojke ponašaju se pomalo djetinjasto, izbjegavaju ozbiljnu odjeću i svim snagama se trude ne izgledati zrelo i odraslo. Trend je počeo 70-ih godina, a prate ga i Manga stripovi.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
Ideali ljepote diljem zemaljske kugle

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti i preporuke

Na vrlo jednostavan način možete spremiti sami svoju kremu za ruke.

Savjeti i preporuke

Kako u ostalim područjima i poslovnima, tako i kada je riječ o salonima za uljepšavanje i općenito, beauty svijetu

Darivanje

Nova Sisterlove essence i CATRICE kolekcija, Disney Princess, slavi likove Disneyevih princeza i njihove pozitivne atribute pod motom "Courage To Be Kind".

Darivanje

Dragi svi, evo mene s novom recenzijom i novim Avon proizvodom koji bi nekima mogao biti itekako zanimljiv, a zašto? Pročitajte u nastavku.

Advertisement