Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Razotkrivamo mitove o šminkanju

Ne vjerujte svemu što čujete!

Mora li boja sjenila uvijek biti usklađena s bojom očiju? Pristaje li crveni ruž za usne svim ženama? Pitanja je bezbroj i svi znaju odgovore, no jesu li uvijek točni? Provjerimo zajedno!

Zabluda: Puderom se mora prekriti cijelo lice

Istina: Svrha puder podloge nije promjena boje vašeg lica, nego prikrivanje sitnih nedostataka na koži. Ako želite prikriti sjaj na bradi, nosu i čelu, puder mora biti iste boje kao vaš ten.

Zabluda: Crveni ruž za usne ne pristaje svim ženama

Istina: Crveni ruž lijep je na svakoj ženi. Ovisno o podtonovima: toplije nijanse crvene pristaju uz maslinaste nijanse kože, dok blijedoj put pristaju agresivnije crvene usne.Zabluda: Korektorom protiv podočnjaka prikrivaju se i pristići

Istina: Kako biste prikrili prištić, potreban vam je antiseptik korektor, koji će ujedno i smiriti upalu. No, ukoliko je prištić izrazito crven, morate mu se suprotstaviti bojom. Zeleni korektor protiv prištića najbolje će prekriti crvenilo.

Zabluda: Puder u prahu namijenjen je samo masnoj koži

Istina: Puder u prahu odgovara baš svim tipovima kože, a ima tri zadatka: učvršćuje make up, masnoj koži neutralizira neželjeni sjaj, a suhoj koži vraća sjaj.

Zabluda: Sjenilo uvijek mora biti u skladu s bojom očiju

Istina: Nema razloga da ograničite paletu na vašim očnim kapcima. A ukoliko zazirete od boja, posegnite za kontrastima. Boja sjenila više mora biti usklađena s bojom odjeće koju nosite, nego s bojom očiju.Zabluda: Sve žene moraju čupati svoje obrve

Istina: Ima sretnica koje imaju prirodno savršeno oblikovane obrve. Iako vizažisti uvijek ističu da obrve treba čupati, to zaista ne mora biti tako. Dovoljno ih je malo prorijediti. Tako će bez velike agresije vaše oči dobiti lijep okvir.

Zabluda: Čupanje obrva uzrokuje pucanje kapilara

Istina: Čupanje dlaka nije čak ni previše traumatsko za kožu. Kapilare popucaju s godinama, a ne s čupanjem.

Zabluda: Depilacija naušnica voskom potiče jači rast dlačica

Istina: To je, zapravo, jedina metoda kojom ćete se na duže vrijeme riješiti dlačica. Znanstvenici su dokazali da način odstranjivanja dlačica nema nikakve veze s njihovom jačinom. Čak i drastična metoda, kao što je brijanje, ne pojačava rast. Vrsta depilacijskog sredstva ne utječe na jačinu, nego na brzinu ponovnog pojavljivanja dlačica.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Odemo na depilaciju i onda se mučimo s crvenilom i urastanjem dlačica. Mora li to biti tako?

Beauty report

Za savršen make-up nužan je korektor, a najdraži su nam oni koji se savršeno slažu s puderima.

Beauty report

 Threading je iznimno popularna vještina zbog preciznosti i brzine, ali upravo i zbog smanjene bolnosti.

Savjeti i preporuke

Teint Idole Ultra Wear prošao je i ultimativni test – izdržao je cijeli dan, bez popravljanja te se na licu ni nakon užurbanog dana...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.