Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Odnosi

Razvod zbog poreza

Kada između para stane nekretnina

Dok se u Hrvatskoj parovi žene zbog nižih kamatnih stopa na stambene kredite, u Pekingu je ove godine porastao broj razvoda zbog poreza na nekretnine. Naime, mnogi su se parovi odlučili razdvojiti kako bi izbjegli plaćanje poreza na višak nekretnina.

Kako bi zadržali cijene nekretnina, središnja vlada usvojila je u ožujku nove zakonske propise koji predviđaju porez od 20 posto na višak ‘rezidencija’.

No, i u ovom zakonu postoji rupa; pod nekim se uvjetima parovi koji posjeduju dvije nekretnine mogu razvesti, podijeliti dva vlasništva, prodati jednu nekretninu bez poreza, a zatim se mogu ponovno vjenčati i na koncu uštedjeti i do nekoliko desetaka tisuća eura.

Takvu priliku je, u prvih devet mjeseci ove godine, iskoristilo gotovo 40 tisuća parova koji su bračni sporazum raskinuli.

razvodPorast razvoda od 41 posto u Pekingu u odnosu na isto razdoblje prošle godine ‘objašnjava se poreznom smicalicom osoba koje izvlače korist od rupe u zakonu pri kupovini nekretnina’, ocijenio je stručnjak za brakove Li Ziwei, nekadašnji dužnosnik u matičarskoj službi Pekinga.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Moj dom

Kupnja prvog stana jedan je od najvažnijih trenutaka u svačijem životu.

Dobar posao

Budući da je Hrvatska u posljednjih nekoliko desetljeća postala popularna turistička destinacija, ne čudi da je interes za nekretninama u Hrvatskoj u istom razdoblju...

Dobar posao

Real Estate Croatia d.o.o. iskusna je i licencirana tvrtka specijalizirana u prometu nekretnina koja je partnerstvo dviju žena i postaje dio naše She4She priče.

Drama Queen

Vjerojatno je ovo ŠTO...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.