Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Rebel Yell – prvi hrvatski r’n’r dućan

Alternativni odjevni stilovi na jednom mjestu.

Rebel Yell je utočište rock'n'rolla i sve njegove djece od metala, gothica, hard corea, rockabillyja do punka. Riječe je o prostoru u koji su njegovi vlasnici ugradili svoju životnu filozofiju pod krinkom prodaje odjeće. Prvi hrvatski rokerski dućan, otvoren je u prosincu prošle godine, u dvorištu Ilice 47 u Zagrebu.

Bogata ponuda Rebel Yell dućana obuhvaća razne alternativne odjevne stilove spremne da se suprotstave uniformiranom mainstream sistemu.Asortiman obuhvaća robne marke Folter, Dead Threads, Darkside, Shiroi Neko, domaće From Zagreb With Love, Whitchcraft, Ember domaća radinost, Lolina kućna manufaktura i mnoge druge još neviđene na ovim prostorima.Jedan kutak okupirao je i renomirani Menart sa svojim nosačima zvuka i publikacijama, a dućan je također i prodajno mjesto Eventim mreže gdje se mogu kupiti ulaznice za razna događanja u Hrvatskoj i inozemstvu.Osim prodaje odjeće, Rebel Yell nudi i izložbeni prostor koji trpi raznovrsne umjetničke izričaje od glazbe, glume, poezije do izložbi skulptura, nakita, kože, fotografija, stripa.Već u samom početku organizirano je mnoštvo zanimljivih događanja. Tako je otvorenje dućana 22. prosinca 2011. bilo uveličano svirkom odličnih zagrebačkih rokera Greenhouse Blues Band i izvanrednim fantasy slikama prof. Milivoja Ćerana.Uslijedila je intrigantna izložba slika Jasmine Bešić, a otvorenje je popraćeno instrumentalnim izvedbama solo gitariste Hrvoje Šublina aka Šuble.Dućan je ugostio i bend Vatra koji su ondje snimili dio svog nastupa u HRT-ovoj emisiji Ružiona, kamere Turističke zajednice grada Zagreba koje su snimile dio promotivnog filma Zagreb – In the Heart of Europe, zanimljivu zajedničku izložbu fotografija i slika Kosjenka i tata, mlade Kosjenke Vrhovski Cindori i iskusnog slikara Željka Vrhovskog, žestoke garage punk momke iz benda Thee Mad and Hairy Wombats te Damira Zovka koji je izložio svoje fotografske radove uz vrhunsku svirku mladih gitarističkih nada Goatfish.Trenutno je postavljena izložba pop art radova Vanje Šiljka, a atmosferu na otvorenju je zagrijao duo Two Guitars. Ekipa Rebell Yella želi pružiti rokerskoj zajednici ono što joj nedostaje, potaknuti razvoj lokalne zajednice, pružiti neafirmiranim umjetnicima prostor za promociju i u doba globalne ekonomske krize dokazati da Rock and Roll opstaje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Pet načina kako do više užitka!

Fashion report

U Baby Center stigla je nova kolekcija dječje odjeće i obuće razigranog dizajna, kvalitetnih materijala i vrhunske izrade, a zadovoljit će čak i na...

Zanimljivosti

Poslovni bonton, odnosno bonton u poslovnim odnosima, može se definirati kao skup opće prihvaćenih pravila ponašanja koja se temelje na društvenim normama i važan...

Fashion report

Dolaskom ljeta i vrućina, biramo laganije materijale i odjeću koja dopušta koži da diše. Savjetujemo da svakako nosite što svjetlije boje i lagane materijale.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.