Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

RECENZIJA by Kike (Šminkoholičarke): Olival Super tan pjena i losion za samotamnjenje

Olival je na tržište prije koji tjedan izbacio Super tan kolekciju s dva proizvoda za samotamnjenje, pjenom i losionom.

Sigurna sam da se sjećate filma Casper iz 1995. i da ste ga pogledali barem jednom u svom životu, ali sam i sigurna da se upravo sad pitate: “Kakve veze ima dobri duh s recenzijom o self tan-u?”.

E pa, moja je koža zimi, a zapravo i ljeti, toliko bijela, da bi u novijoj adaptaciji filma totalno mogla glumiti duha Caspera i ne bi bilo potrebe za animiranom verzijom.

Šalu na stranu, moja koža jednostavno nije sun friendly. Iako sam podrijetlom fetiva Zadranka i iako se svi čudom čude tom fenomenu kako jedna Dalmatinka može biti tako svijetle puti, melanin i ja nikad nismo bili dobri prijatelji. Sunce izbjegavam jer nakon samo nekoliko minuta izgledam k’o reš pečena kokoš, a od malena sam alergična na sunce te ljeti obavezno dobijem plikove unatoč dobroj zaštiti spf-om, stoga volim istraživati alternativne puteve do tamnije kože.

Olival Super tan

Olival je na tržište prije koji tjedan izbacio Super tan kolekciju s dva proizvoda za samotamnjenje, pjenom i losionom, i tako, obzirom da bi i ja tu i tamo htjela iskusiti kako je to biti preplanula božica i ne zabljesnuti kao disko kugla kada otkrijem svoje bijele noge, isprobala sam proizvode koji su me… pa, pročitajte u nastavku 🙂

Olival Super tan pjena za samotamnjenje dolazi u tamnosmeđoj bočici s pumpicom za doziranje i čepom, a količinu od 100 ml platit ćete 54.90 kn. Pjena je bijele boje, lagane, pjenaste teksture, a na bočici je naznačeno kako sadrži ekstrakt mrkve i ima miris kokosa.

Olival Super tan losion za samotamnjenje također dolazi u tamnosmeđoj bočici s malo drukčijom pumpicom bez čepa, a količinu od 150 ml platit ćete 69.90 kn. Losion je lagane, žućkaste boje, prozračne i srednje guste teksture, a na bočici losiona je naznačeno kako sadrži prirodna ulja i ekstrakte oraha, badema i kakaovca.

Na losionu, za razliku od pjene, nije naznačeno kakvog je mirisa, ali oba proizvoda mirišu božanstveno. Potiskom na pumpicu, čim pjena ili losion izađu iz bočice, moj njuh mozgu signalizira LJETO.

Kako koristiti!?

Procedura za korištenje oba proizvoda je ista:

Dan prije korištenja, bitno je dooooobro ispilingirati tijelo kako biste uklonili mrtve stanice kože i spriječili neujednačen izgled.

Važno je fokusirati se na to da dobro ispilingirate laktove, koljena, unutarnju stranu laktova i gležnjeve, a onda cijelo tijelo dobro namazati losionom za tijelo, nekim jako hranjivim, opet obrativši pozornost na suhe dijelove tijela gdje koža ima najviše pregiba, kako ne biste bili flekavi. Sve je to bitno napraviti dan prije kako bi koža upila losion i kako proizvod ne bi klizio s kože.

Obzirom da već nekoliko godina koristim self tan i imam puno prakse, uputu da self tan nanosite od stopala prema gore sam ignorirala, jer je za ujednačenu aplikaciju potrebno napraviti upravo suprotno. Krenite od vrata nadolje i zadnje što mažete su stopala i šake. Prije nekoliko godina kada sam prvi puta nanosila self tan, krenula sam od stopala te su bila jako crna naspram tijela, zato što stopala i šake imaju tanju kožu i na njih se sve brže prima.

Nakon što nanesete losion ili pjenu, vlažnom krpicom lagano prebrišite zglobove prstiju na rukama i stopalima te gležnjeve i laktove, kako biste višak proizvoda na tim mjestima uklonili da ne izgledaju pretamno naspram ostatka tijela.

Također, manju količinu proizvoda možete zamiješati s vašom hidratantnom kremom za lice pa nanijeti i na lice, kako, ako ne nosite puder, ne biste imali veliku razliku između vrata i lica, ali prvo provjerite smeta li vam neki sastojak u proizvodu. Kroz 6 do 8 sati djelovanja proizvoda, potrebno se otuširati i oprati proizvod sa sebe. Za jači efekt možete ponoviti korištenje, ali ja to ne prakticiram.

Kako bi dojam bio potpun, piling i hidrataciju tijela sam obavila Olival proizvodima iz ružine kolekcije čiju recenziju možete pročitati ovdje.

Efekt pjene bit će prikazan na lijevoj, a efekt losiona na desnoj nozi.

Na prvoj slici možete vidjeti koliko sam svijetla prije nanošenja proizvoda:

Na drugoj slici, prikazano je koliko su mi proizvodi potamnili kožu nakon 8 sati djelovanja:

Lijeva noga – pjena, desna noga – losion

Losion i pjenu sam namjerno nanijela samo do stopala kako bi vam bolje prikazala djelovanje proizvoda.

Pjena se odlično razmazuje i iznenadilo me koliko malo proizvoda je potrebno za veliku površinu. Samo dva potiska su bila dovoljna kako bi prešla preko cijelih bedara, sve do stopala. Brzo se upija, a kada se upije, nemate osjećaj da ste išta mazali na sebe. Efektom nakon 8 sati sam bila jako zadovoljna, boja nije bila pretamna te nije bila narančasta već vrlo prirodna, kao da sam uistinu potamnila na suncu. 

Boja je ravnomjerno nestala s tijela kroz otprilike 5 dana, nisam primijetila prijelaze niti sam igdje bila flekava.

Losion je također jako maziv, lagane je teksture, a identično kao i kod pjene, jako mala količina proizvoda je potrebna za veliku površinu. Upija se sporije nego pjena, ali ostavlja hidratantan osjećaj i koža djeluje jako nahranjena. Nakon 8 sati, efekt je drukčiji nego kod pjene, boja je tamnija i izraženija, ali je također prirodna i nije pretamna.

Kao i kod pjene, ravnomjerno je nestala s tijela kroz 5 dana.

Zaključak

Oba proizvoda daju odličan efekt, onaj tko voli malo tamniju put, više će mu odgovarati losion, a tko voli laganiju nijansu, pjena će za njega biti pun pogodak.

Oboma proizvodima sam više nego zadovoljna, bila sam jako sretna što mi boja tijekom faze sušenja i razvijanja na koži nije uprljala plahte, iako na web stranici Olival upozorava na tu mogućnost.

S druge strane, jedini problemčić koji nalazim kod ova dva proizvoda je taj što ni losion ni pjena nisu barem malo obojeni, kako biste u startu vidjeli gdje ste proizvod nanijeli. Čim počnete razmazivati proizvod i on se krene upijati, zapravo ne možete biti sigurni jeste li ga potpuno ravnomjerno nanijeli.

Neovisno o tome, proizvodima dajem zeleno svijetlo, stoga već sad pohrlite na Olival webshop i stavite ih u košaricu. Ten preplanule božice je zajamčen!

Do čitanja,

Kike, Šminkoholičarke!

Više

Beauty report

NIVEA SUN Protect & Moisture linija proizvoda omogućuje ti zaštitu kože iznutra i izvana.

Beauty report

L’Erbolario ima učinkovite proizvode visoke kvalitete za zaštitu od štetnog sunčevog djelovanja.

Savjeti i preporuke

Radi se o najjefikasnijem UV filteru koji štiti od najjačih UV zraka u solarnom spektru, štiteći kožu od ultra dugih UV zraka i dubokog...

Darivanje

One se smiju, govore, zavode, ljube… a pravim ružem možeš svojim usnama dati dodatnu dimenziju i energiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.