Pileće polpete izvrsna su i zdrava alternativa pilećim medaljonima. Kad treba brzinski pripremiti nešto hranjivo, zdravo i ukusno polpete od piletine su odličan obrok kojeg obožavaju svi članovi obitelji. Odličan su izbor kad treba malo promijeniti rutinu i dodati nešto novo, a zdravo. Idealan su izbor i za ukusan snack kad je na redu vikend druženje, a ako ostane viška, ostatke možete iskoristiti za drugi dan i od njih napraviti sendviče. Poslužiti ih možete uz krumpiriće, omiljeno povrće ili salatu.
Svoj recept za pileće polpete s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša.
Za pileće polpete potrebno vam je:
- 500g pilećeg filea
- 1 manji luk
- 1 žlica worcestershire umaka (opcija)
- Sol
- Papar
- Mljeveni đumbir
- Kumin
- Slatka crvena paprika
Priprema je brza i jednostavna. Za početak pileći file nasjeckajte na komade i, radi lakšeg miksanja, stavite pola sata u zamrzivač.
Luk nasjeckajte i ako ne volite njegovu svježu aromu, prodinstajte na malo maslinovog ulja.
Ubrzajte pripremu i olakšajte si pa sve sastojke ubacite u Kenwood MultiPro Go i miksajte dok ne bude kompaktno.
Od smjese napravite polpete, koristeći zdjelu s vodom, zbog lakšeg oblikovanja (kako se meso ne bi lijepilo na ruke).
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 15-20 min ili na tavi.
Kako biste bili sigurni da je meso gotovo – provjerite koristeći kuhinjski termometar. Temperatura na termometru treba pokazati minimalno 70 stupnjeva jer tada označava kraj pečenja i početak uživanja. Dobar tek!