Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Recept za koktel od kave koji fino diže energiju

Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Koktel Americano talijanski je klasik koji je nastao u Milanu 1860-ih, gdje je bio poznat kao Milano-Torino (Campari je došao iz Milana, slatki vermut iz Torina). No kako je s vremenom postao popularan među američkim iseljenicima tijekom prohibicije dobio je nadimak Americano.

Caffé americano je pak espresso (običan ili dvostruki) razrijeđen vrućom vodom. A spojite li oba pića u istoj čaši dobit ćete dvostrukog Amerikanca ili Americano-Americano, prenosi Punkufer. 

Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Recept za Americano-Americano

  • 30 ml Camparija,
  • 30 ml slatkog vermuta,
  • 1 ml cold-brew kave,
  • kocke leda,
  • soda voda,
  • korica naranče

Priprema:

U čaši za miješanje pomiješajte Campari, vermut i kavu. Napunite čašu ledom i miješajte piće dok se ne ohladi, oko 20 sekundi. Procijedite u čašu napunjenu ledom i prelijte sodom.

Promiješajte jednom ili dvaput, ukrasite narančinom korom i poslužite.

Više

Gastronomija

Osim što će vas na dulje staze napuniti energijom, ti napitci će vaš organizam opskrbiti i zdravim nutrijentima.

Gastronomija

Što kažete na kave s aromom sočne maline i pečenog lješnjaka?

Gastronomija

Za 160. godišnjicu osnivanja tvrtka Julius Meinl predstavila je najfiniju bečku kavu 1862 Vienna s nagrađivanom recepturom.

Gastronomija

Druženje uz vruću šalicu kave i božićne kolačiće, topli zagrljaji, želje i smijeh najljepši su kada se osjeti atmosfera lampica i čarobnih blagdanskih aroma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.