Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Recept za koktel od kave koji fino diže energiju

Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Koktel Americano talijanski je klasik koji je nastao u Milanu 1860-ih, gdje je bio poznat kao Milano-Torino (Campari je došao iz Milana, slatki vermut iz Torina). No kako je s vremenom postao popularan među američkim iseljenicima tijekom prohibicije dobio je nadimak Americano.

Caffé americano je pak espresso (običan ili dvostruki) razrijeđen vrućom vodom. A spojite li oba pića u istoj čaši dobit ćete dvostrukog Amerikanca ili Americano-Americano, prenosi Punkufer. 

Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Recept za Americano-Americano

  • 30 ml Camparija,
  • 30 ml slatkog vermuta,
  • 1 ml cold-brew kave,
  • kocke leda,
  • soda voda,
  • korica naranče

Priprema:

U čaši za miješanje pomiješajte Campari, vermut i kavu. Napunite čašu ledom i miješajte piće dok se ne ohladi, oko 20 sekundi. Procijedite u čašu napunjenu ledom i prelijte sodom.

Promiješajte jednom ili dvaput, ukrasite narančinom korom i poslužite.

Više

Gastronomija

Desetljećima stara, a sada unaprijeđena tajna obiteljska receptura, najviši standardi, najbolji sastojci, bečka estetika i vrhunska aroma - luksuzna Julius Meinl 1862 Vienna garantira...

Zanimljivosti

Svaki drugi Zagrepčanin smatra da je zagrljaj najmanje što svatko od nas može učiniti kako bi nekome zahvalio, a odmah nakon toga slijedi –...

Gastronomija

Ritual ispijanja i uživanja u kavi ostaje prisutan neovisno o godišnjem dobu.

Gastronomija

Priča o Jamaica Blue Mountain kavi počela je 1728. godine, kad je tadašnji guverner Jamajke, Nicholas Lawes, donio više mladih stabala 100% arabike i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.