Kozice na buzaru jednostavan je i brz način pripreme vrijedne i izvrsne namirnice kao što su kozice.
Sastojci:
- 1 kg kozica
- 300 ml bijelog vina
- 100 ml maslinovog ulja
- 3 režnja češnjaka
- 1 crveni luk
- krušne mrvice
- peršin list
- koncentrat rajčice
Vrijeme pripreme: 30 min
Recept za pripremu buzare od kozica
Svaki oblik buzare priprema se u velikom širokom loncu. Lonac je potrebno dobro ugrijati, a potom na maslinovom ulju pirjati sjeckani crveni luk.
Kada je luk počeo dobivati boju dodaje se češnjak. Dovoljno je tek nekoliko sekundi da on zamiriši i odmah se dodaju kozice, vino i 2 žlice koncentrata rajčice.
Poklopljeno kuhati svega 10-15 minuta i na kraju dodati soli i papra prema želji. Kada su kozice promijenile boju, a alkohol iz vina ispario razmaknite kozice i dodajte krušne mrvice na vino.
Nakon dodavanja mrvica dovoljno je tek nekoliko minuta prokuhati sve zajedno kako bi mrvice zgusnule umak. Na kraju je potrebno tek dodati svježe sjeckani list peršina i poslužiti toplo.
Buzaru od kozica možete poslužiti s nekom tjesteninom ili kruhom.
Ako vam se sviđa ovaj brz i jednostavan način pripreme ukusnog obroka, škampi na buzaru svakako neka se nađu na vašoj listi želja. Uz ovu vrstu buzare poslužite špagete ili fini domaći kruh koji će odlično upijati sve divne sokove koje su škampi ispustili tijekom kuhanja.
Za sve ljubitelje školjki dagnje na buzaru bit će prava delicija. Priprema je jednako jednostavna, a pravi okus mora doć će do izražaja jer je termička obrada kratka i mali broj sastojaka neće prikriti izvorni okus dagnji.